Home»TV»Snima se...»Autori kultne serije “Black Mirror” najavili 4. sezonu: Trebalo bi da naplaćujemo Guglu i Eplu istraživanje novih tehnologija

Autori kultne serije “Black Mirror” najavili 4. sezonu: Trebalo bi da naplaćujemo Guglu i Eplu istraživanje novih tehnologija

4
Shares
Pinterest Google+
Black Mirror/Photo: Promo
Black Mirror/Photo: Promo

Njujorški Comic Con, koji je održan proteklog vikenda, doneo je pregršt informacija o novim sezonama serija i predstojećim filmskim projektima.

Jedan u nizu panela koji su se održali bio je i onaj serije “Crno ogledalo” (Black Mirror), koji je privukao možda i najviše pažnje na ovom događaju.

Moderatorka ovog panela bila je glumica Džodi Foster, koja je i režirala jednu od epizoda predstojeće sezone. Tizer epizode “Arkangel”, koju je režirala Džodi, otkrio je ton čitave sezone i postavio velika očekivanja.

Tvorci serije, Čarli Bruker i Anabel Džouns istakli su da su veoma svesni činjenice da njihova serija plaši ljude, i da ne bi mogli da obrađuju teme epizoda na način na koji obrađuju bez svoje “komične” pozadine. Prema njihovim rečima, svaka epizoda može da funkcioniše kao satira, ali su se odlučili da istražuju mračne alternativne realnosti.

Džodi Foster, Black Mirror/Photo: Promo
Džodi Foster, Black Mirror/Photo: Promo

Budući da je tehnologija integralni deo serije “Black Mirror”, Džouns se našalio da bi trebalo da ispostave račun tehnološkim gigantima kao što su Google i Apple, jer istražuju koncepte kojima se ove kompanije približavaju svakim danom.

– Veoma smo kritični, u smislu da kada postavljamo ove svetove, ta tehnologija mora da bude već prihvaćena. Mora da bude zavodljiva, da bude od koristi, u suprotnom bi čitav svet izgubio kredibilitet. U svakom svetu koji smo kreirali mora da se razume privlačnost te tehnologije i njena korist, a tek onda istražujemo šta bi moglo da krene po zlu – rekao je Džouns.

Tizer nove sezone izašao je nešto ranije, sa spiskom imena svake epizode i kratkim pregledom šta svaka od njih nosi, dok je emitovanje zakazano na Netflixu krajem ove godine.

HL/bosonoga.com

Previous post

U svakoj šali ima malo i šale... Sedmi StandUp Festival od 17. do 23. oktobra u UK Vuk Karadžić

Next post

Još jedan udarac za regionalnu scenu... Ugašena MTV Domaćica

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *