Home»Muzika»Homeland»“Recidiv” benda Divert… Novi spot požarevačkih alternativaca

“Recidiv” benda Divert… Novi spot požarevačkih alternativaca

7
Shares
Pinterest Google+
Divert/ Photo: Ljubiša Jovanović
Divert/ Photo: Ljubiša Jovanović

Požarevački alternativni rok bend Divert formiran je 2005.godine. Bend je tokom prve decenije postojanja zabeležio brojne nastupe širom zemlje i okruženja, nekoliko nagrada na festivalima, snimio LP “Proper Bliss” (2011. godine) čiji je najavni singl “Pow-Wow” imao televizijsku premijeru na regionalnom MTV kao i pesmu za rok kompilaciju Radija 202 u izdanju PGP RTS.

Posle nekoliko kadrovskih promena, uključujući i promenu frontmena kada Dushman i Doc Sick dolaze u bend, Divert svoj kreativni izraz započinje na maternjem jeziku.

Divert/ Photo: Ljubiša Jovanović
Divert/ Photo: Ljubiša Jovanović

Bend je, pored koncertnih aktivnosti i u završnoj etapi pripreme novog materijala, a prvi najavni singl “Recidiv” i prateći  spot objavljen je 3.oktobra 2017.godine.

“Recidiv” je prvi od pet singlova za koje bend planira da promoviše u narednom periodu. Spot  je radila  producentska kuća Prinčevi patroni, dok je pesma snimljena u pančevačkom studiju 3×2.

Divert od samog svog početka uspešno izbegava žanrovsku standardizaciju pa se najradije identifikuje kao alternativni sastav, a ekipu čine: Gojko (gitara), Petra (bubnjevi), Peca (bas), Doc Sick (vokal, sempl, sint) i Dushman (vokal).

Divert za naredni period najavljuje mini turneju kao i objavljivanje spotova za ostale singlove, a sve aktivnosti benda možete pratiti na zvaničnoj fejsbuk stranici DIVERT.

Previous post

Rediteljka Anjes Varda dobitnik "Oskara za siromašne"... ups, počasnog Oskara

Next post

Premijerno objavljena pesma kojom je Toše Proeski trebalo da osvoji svet...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *