Home»Film»POLANSKI PONOVO OPTUŽEN: Imala sam 15 godina kad me silovao u svojoj vili, uništio mi je život…

POLANSKI PONOVO OPTUŽEN: Imala sam 15 godina kad me silovao u svojoj vili, uništio mi je život…

3
Shares
Pinterest Google+

Švajcarska policija potvrdila je da istražuje reditelja Romana Polanskog (84) zbog optužbi za seksualno zlostavljanje maloletnice iz 1972. godine.

Renate Linger/Promo
Renate Linger/Promo

Prijavu protiv francusko-poljskog reditelja podnela je nemačka glumica Renate Langer (61), koja kaže da je Polanski napao u njegovoj vili u Gštadu kad je imala 15 godina. To je poslednja u nizu od četiri slične optužbe protiv reditelja koji trenutno živi u Parizu i izbjegava izručenje SAD-u jer je 1977. priznao da je seksualno zlostavljao 13-godišnjakinju.

– Nisam ranije podnela prijavu jer me je bilo sramota. Moja majka bi doživela srčani udar da je saznala za to. Uništio mi je ceo život – rekla je glumica. Švajcarske vlasti sad odlučuju da li je za ovaj slučaj nastupilo zastarevanje i može li da se protiv Polanskog podigne optužnica.

Langer je upoznala proslavljenog reditelja kad je radila kao manekenka u Minhenu, a pozvana je u njegovu kuću kako bi s njim razgovarala o eventualnoj filmskoj karijeri. Tamo ju je silovao, kaže glumica, a dao joj je sporednu ulogu u filmu “Che?”, koji se snimao u Rimu, gde ju je ponovo zlostavljao.

U avgustu, Amerikanka identifikovana samo kao Robin M. optužila je reditelja da je napao 1973. godine, kad je imala 16 godina, a 2010. britanska glumica Šarlota Luis rekla je da joj se isto dogodilo kad je bila 16-godišnjakinja.

Polanski je 1977. priznao da je silovao 13-godišnjakinju u SAD, a onda je pobegao iz zemlje. U poslednjih nekoliko godina upao je u probleme kad je putovao u Šviajcarsku i Poljsku, ali sudije su u svim slučajevima zaključili da ga neće izručiti Americi. U Kaliforniji, gde se slučaj vodi, sud odbija da proglasi zastarevanje.

– Što se mene tiče, ja sam svoje uradio. Priznao sam krivicu i to je to – rekao je Polanski o tom slučaju, dok se o novim optužbama nije oglasio.

Previous post

ČIST ROKENROL NA ČETIRI TOČKA... Neverovatna kolekcija fotografija retro automobila

Next post

"Sa čije si ti strane?"... Ovog vikenda u teatru Le Studio

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *