Home»Muzika»Objavljene nominacije za ulazak u Rock & Roll Hall of Fame u 2018. godini

Objavljene nominacije za ulazak u Rock & Roll Hall of Fame u 2018. godini

4
Shares
Pinterest Google+
Rock & Roll Hall of Fame/Photo: wikipedia.org, Andrew Hitchcock - Flickr
Rock & Roll Hall of Fame/Photo: wikipedia.org, Andrew Hitchcock – Flickr

Prošle godine u Kuću slavnih rokenrola (Rock & Roll Hall of Fame) ušla su velika muzička imena kao što su grupe Pearl Jam, Yes, Journey, Electric Light Orchestra, ali i izvođači kao što su Džoan Baez i Tupak Šakur.

A ko bi se sve 2018. godine mogao u Kuću slavnih? Bilo je mnogo je nagađanja, ali na službenoj stranici sada možemo da vidimo spisak imena koja izvođača  koji bi naredne godine mogli da dobiju ovu veliku čast.

Za sada, na spisku su Radiohead, Rage Against The Machine, Bon Jovi, Depeche Mode, Judas Priest, Kejt Buš, The Cars, Dire Straits, Eurythmics, J. Geils Band, LL Cool J, MC5, The Meters, The Moody Blues, Rufus i Čaka Kan, Nina Simone, Sister Rosetta Tharpe, Link Wray i The Zombies.

Mnogi od njih su i ranije bili nominovani, dok su premijerno na listi Kejt Buš, Dire Straitsa, Eurythmicsa, Judas Priesta, The Moody Bluesa, Radioheada, Rage Against The Machinea, Nine Simone i Sister Rosetta Tharpe.

Svi oni su potencijalni kandidati za ulazak u Kuću slavnih, a ko je dobio najviše glasova znaće se u decembru. Takođe, ovo će biti šesta godina u nizu da i publika može da glasa, dok će samo glasanje trajati do 5. decembra, nakon čega će pet izvođača s najviše prikupljenih glasova biti pridodato već postojećim imenima.

Važno je naglasiti da izvođač koji postaje stanar Kuće slavnih ima prvi singl ili album izdat pre 1992. godine ili upravo te godine, ali ne i kasnije.

Ceremonija će biti održana 14. aprila iduće godine u koncertnoj dvorani Public Hall.

HL

Previous post

PANKER DO KRAJA... Preminuo Bora Oslovčan, basista Pekinške patke

Next post

Evo kako su majstori pera počinjali svoje romane... 10 najčuvenijih uvodnih rečenica svetske književnosti

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *