Home»Fun»NASMEJANI ZVEZDANI PAUKOVI: Nove vrste nazvane po Dejvidu Bouviju i Leonardu Dikapriju

NASMEJANI ZVEZDANI PAUKOVI: Nove vrste nazvane po Dejvidu Bouviju i Leonardu Dikapriju

3
Shares
Pinterest Google+

U svom istraživanju pod vođstvom profesora Ingia Agnarsona na Univerzitetu Vermont u SAD, studenti su pronašli 15 novih vrsta paukova koji obitavaju na Karibima. Radi se o podvrstama pauka s tzv. licem koje se smeje, a nekoliko njih odlučili su da nazovu po poznatim političarima, naučnicima i umetnicima.

Tako su među onima koji su “nagrađeni”, urednik serijala “Life” na BBC-ju, Dejvid Atenboro, bivši američki predsednik Barak Obama i njegova supruga Mišel, senator Berni Sanders, glumac Leonardo Dikaprio i legendarni muzičar Dejvid Bouvi.

Ingi Agnarson/Photo: facebook@Ingi Agnarsson
Ingi Agnarson/Photo: [email protected] Agnarsson

– Studenti i ja hteli smo da odamo počast ljudima koji su ustali za ljudska prava i upozoravali na klimatske promene, vođe i umetnici koji promovišu senzibilniji pristup boljem svetu – rekao je profesor Agnarson.

Paukovi se tako, službeno, zovu Spintharus davidattenboroughi, S. barackobamai, S. michelleobamaae, and S. berniesandersi, S. davidbowiei i S. leonardodicaprioi.

To je ujedno i druga vrsta paukova koja je nazvana po Bouviju. Pre 11 godina nemački arahnolog Peter Jager u Maleziji je pronašao retkog pauka kojeg je nazvao Heteropoda davidbowie.

HL

Previous post

KAKO JE, POBOGU, DO OVOGA DOŠLO?! Maraja Keri ispred okićene jelke priča o pucnjavi u Las Vegasu?

Next post

SAD NAM JE STVARNO SLOMIO SRCA... Legendarni roker Tom Peti preminuo u 67. godini  

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *