Home»Pulse»Najave»“Svako dete ima krila”… 48. susreti Radost Evrope od 2. do 5. oktobra u Beogradu

“Svako dete ima krila”… 48. susreti Radost Evrope od 2. do 5. oktobra u Beogradu

3
Shares
Pinterest Google+

Međunarodni susret dece Evrope -Radost Evrope, pod sloganom “Svako dete ima krila”, održaće se 48. put u Beogradu, od 2. do 5. oktobra.

Dečji kulturni centar Beograd, pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Beograda i Sekretarijata za kulturu, organizator je susreta dece iz šesnaest zemalja Evrope i delegacije dece iz Kine.

Deca iz sedamnaest beogradskih osnovnih škola ugostiće u svojim domovima vršnjake iz Belorusije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Kine, Litvanije, Makedonije, Moldavije, Nemačke, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Turske i Ukrajine.

Photo: Promo
Photo: Promo

Više od 500 mališana učestvovaće u svim programima manifestacije, a u realizaciju će se uključiti 50 volontera koji svake godine značajno doprinose organizaciji.

U okviru manifestacije predstaviće se pobednici smotre Društva defektologa Beograda, kao i brojni dečji orkestri, horovi, folklorni i plesni ansambli iz Beograda i iz Srbije.

Photo: Promo
Photo: Promo

Radost Evrope počinje 2. oktobra u 12:00 časova karnevalom na Trgu Republike, čija će se povorka kretati kroz Knez Mihailovu ulicu, do Pobednika na Kalemegdanu, gde je Svečano otvaranje.

Posle organizovanog odlaska u Beo Zoo Vrt sledi otvaranje izložbe i dodela negrada 19. Međunarodnog likovnog konkursa “Radost Evrope”, u DKCB čime se završava prvi dan druženja.

U okviru programa su i Svečani prijem u Skupštini grada Beograda, sportsko-rekreativni dan na Adi Ciganliji i koncerti “Susreti prijateljstva” u sali “Donka Špiček” DKCB.

Photo: Promo
Photo: Promo

Manifestacija se zatvara Gala koncertom svih zemalja učesnica koji će biti održan 5. oktobra u Sava centru u 18:00 časova uz direktno emitovane na 2. programu RTS-a.

Gledaoci će imati priliku da uživaju u najrazličitijim vrstama scenskih nastupa dece iz sedamnaest  zemalja učesnica, ali i da na jednom mestu sagledaju potpuno različite pristupe u radu sa decom od najtradicionalnijih do savremenih. Program će voditi Viktor Savić.

Previous post

Zašto su, pobogu, svi Irci fascinirani Amerikom i Beatlesima? Pogledajte spot za novu stvar U2

Next post

Anđelina opet iza kamere... Stigao trejler za "First they killed my father"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *