Home»Muzika»Teachersi na Kadinjači snimili spot za “Loved You All The Way”

Teachersi na Kadinjači snimili spot za “Loved You All The Way”

3
Shares
Pinterest Google+
Teachers/ Photo: Promo
Teachers/ Photo: Promo

Njujorški bend Teachers, koji je nastupio na ovogodišnjem Exitu kao predgrupa grupi The Killers, objavili su spot za pesmu “Loved You All The Way” snimljen na Kadinjači.

Članovi benda u ovom crno-belom spotu sviraju u samom srcu spomen-kompleksa koji obeležava bitku na Kadinjači iz Drugog svetskog rata, kada se daleko brojnijoj i do zuba naoružanoj nemačkoj vojsci herojski suprostavio bataljon sastavljen od radnika užičkih fabrika i radionica, formiran radi odbrane Užica od nemačke okupacije.

Teachers/ Photo: Promo
Teachers/ Photo: Promo

Po sopstvenom priznanju, veliki su zaljubljenici u Srbiju, a obilazili su brojne spomenike i  građevine čija je zajednička karakteristika da izgledaju kao da su nastali u dalekoj budućnosti.

Teachersi su izjavili da ih brutalistička arhitektura ovdašnjih “spomeniksa” kako ih zovu čak i na engleskom, podseća na popularne Star Wars filmove.

Kada su frontmena benda, Bena Bronfmana, upitali šta ih je motivisalo da upravo ovde snime spot za svoju pesmu odgovorio je:
– Obožavam spomenike iz doba komunizma, za mene je to izuzetno važna arhitektura. Imaju posebnu energiju, znam da bi trebalo da budu tmurni, i jesu, ali su i izuzetno moćni!

Ben tvrdi da je umetnički izraz veoma važan deo njihove muzike:
– Naša muzika je umetnost i uvek je bila važan deo mog života, mislim da je važno i moguće spojiti ih u celinu.

Teachers su kreativni multi-instrumentalisti koji kombinuju funk i indie zvukove, afro-disko uticaj i elektroniku, a rezultat se najbolje vidi na njihovim singlovima “Ocean” i “Mannequin In Heat”, a kako zvuče mogli su da provere svi posetioci nultog dana Exita:
– Ovo je najneverovatniji festival na kojem smo nastupili. Bilo je ostvarenje sna nastupati pre Killersa i čini nam se da nas je i publika odlično prihvatila. Sada svi obožavamo Srbiju – izjavili su članovi benda posle nastupa.

Previous post

Liam Galager ima novi singl "Greedy Soul"... ali, naravno, i komentar o Noelovom albumu

Next post

Queen objavili box set za 40. rođendan albuma "News of the World"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *