Home»Muzika»Depeche Mode obradili Bouvijevu “Heroes” u elektro fazonu… i pesma koja je srušila Berlinski zid, sad je opet podelila svet

Depeche Mode obradili Bouvijevu “Heroes” u elektro fazonu… i pesma koja je srušila Berlinski zid, sad je opet podelila svet

3
Shares
Pinterest Google+
Depeche Mode/Photo: facebook@depechemode
Depeche Mode/Photo: [email protected]

Dan pre 40-godišnjice izlaska singla sa čuvenom pesmom Dejvida Bouvija, što se dogodilo 23. septembra 1977, Depeche Mode su objavili spot sa svojom obradom “Heroes” – u elektro fazonu.

“Heroes” su napisali Brajan Ino i Bouvi kao naslovnu temu albuma koji je postao najslavnije delo berlinskog perioda engleske rok zvezde.

U početku ne baš uspešan na britanskim i američkim listama, vremenom je postao Bouvijev muzički potpis, znak prepoznavanja i pesma koju su Time, Rolling Stone, New Musical Express, Mojo i brojni drugi uvrstili među najveće pesme rokenrola svih vremena.

Song govori o dvoje ljubavnika, jednom s istočne i drugom sa zapadne strane Berlina i Bouvi ga je izvodio u leto 1987. ispred Rajhstaga u Zapadnom Berlinu, što se smatralo katalizatorom mogućeg pada Berlinskog zida.

Posle Bouvijeve smrti u januaru 2016. godine, nemačka Vlada zahvalila je rok umetniku za “pomoć da zid padne”, dodajući – “ti si sada među herojima”.

Obrada koju je snimio Depeche Mode u tom smislu ima vrednost podsetnika na veliku stvar u roku i modernim političkim previranjima.

Mnogi kažu ništa više od toga. I, pesma koja je srušila zid, sad je opet podelila svet.

Na kojoj ste vi strani?

HL

Previous post

PRAVI SE NIKAD NE PREDAJU... Obradom "Bluebirds Over the Mountain" Robert Plant najavio album i turneju

Next post

Poruka Mire Bobić Mojsilović koja boli do koske: Gazi preko leševa, urlaj, pljuj, otimaj i... pobedićeš

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *