Home»Kultura»“Na putu do zvezda”… Stefan Milenković otvara 4. ArtLink festival u Kolarcu

“Na putu do zvezda”… Stefan Milenković otvara 4. ArtLink festival u Kolarcu

3
Shares
Pinterest Google+
Stefan Milenković/Photo: facebook@milenkovich
Stefan Milenković/Photo: [email protected]

Četvrti ArtLink festival mladih talenata, pod sloganom “Na putu do zvezda”, počinje večeras koncertom  violiniste Stefana Milenkovića u Kolarčevoj zadužbini.

Milenković će izvesti integralno Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” zajedno sa ArtLink mladim virtuozima.

Sa njim će iste večeri u izvođenju Bahovog Duplog koncerta za dve violine, nastupiti Una Stanić, laureat ArtLink nagrade.

Photo: Promo
Photo: Promo

A evo i šta su nam organizatori ArtLink festivalu spremili za ovu godinu…

Utorak, 26. septembar
Pijanista Pavle Krstić, dobitnik nagrade “ArtLink” najperspektivniji mladi muzički umetnik za 2016. godinu, nekadašnje “čudo od deteta”, a sada student prestižnog Univerziteta Mocarteum u Salcburgu, u klasi renomiranog pijaniste i pedagoga Pavela Gililova, predstaviće svoj CD resitalom u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Sa Krstićem na koncertu će nastupiti čelistkinja Irena Josifoska, takođe lauretat nagrade “ArtLink” najperspektivniji mladi umetnik za 2017. godinu.

Subota, 30. septembar
Prvi put u programu ovogodišnjeg ArtLink festivala mladih talenata publici će biti ponuđeno i jedno džez veče u “Mestašcetu” na kome će se predstaviti Miloš Čolović džez trio, koji čine: kontrabasista Čolović, bubnjar Miloš Grbatinić i pijanistkinja Andrea Hristić.

Miloš Čolović Trio/ Photo: Facebook/ Milos Colovic Trio
Miloš Čolović Trio/ Photo: Facebook/ Milos Colovic Trio

Nedelja, 1. oktobar
U Kolarčevoj zadužbini biće organizovan “Matine koncert”, na kome će svirati violinista Pavel Doležal (Češka), pijanistkinja Aima Maria Labra Mak (Austrija) i violončelista Vuk Ovaskainen.

Utorak, 3. oktobar
U skladu sa ovogodišnjim sloganom “Na putu do zvezda” i svojom doslednom opredeljenošću da promoviše mlade talente i upoznaje srpsku muzičku scenu sa novim zvezdama na evropskom muzičkom nebu, ArtLink festival će u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda predstaviti francusko-ruskog violinistu Fedora Rudina.

Rudin je dobitnik prvih nagrada na najpoznatijim međunarodnim violinskim takmičenjima “Anri Marto”, “Rodolfo Lipicer” i “Aram Hačaturijan”, a u pratnji pijaniste Pavla Krstića izvešće dela Franka i Debisija.

Nedelja, 8. oktobar
ArtLink festival mladih talenata u Kolarčevoj zadužbini zatvoriće zajedničkim koncertom, trenutno najtraženiji čelista na svetu Ištvan Vardai i ArtLink mladi virtuozi.

Značajni muzički umetnik i pedagog, Vardai je osvajao nagrade na prestižnim međunarodnim muzičkim takmičenjima, nastupao na značajnim festivalima u najprestižnijim svetskim koncertnim dvoranama i drugi put je gost ArtLink festivala. Vardai će pored koncerta održati majstorske radionice.

Ištvan Vardai/ Photo: Facebook/ Istvan Vardai - cellist
Ištvan Vardai/ Photo: Facebook/ Istvan Vardai – cellist

U okviru pratećeg programa biće organizovana serija radionica za najmlađu publiku koja će imati priliku da se upozna sa umetnicima, načinom sviranja pojedinih instrumenata i repertoarom koji će se izvoditi na festivalu.

Previous post

U susret Sajmu knjiga - Ildefonso Falkones ekskluzivni gost Lagune

Next post

Singlom "Appointments" Džulien Bejker najavila album "Turn Out The Lights"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *