Home»Kultura»Kako se slika muzika… Izložba fotografija “Zamrznuti tonovi” Marka Ristića u KC Novi Sad

Kako se slika muzika… Izložba fotografija “Zamrznuti tonovi” Marka Ristića u KC Novi Sad

4
Shares
Pinterest Google+

Autorska izložba fotografija “Zamrznuti tonovi” Marka Ristića biće otvorena u četvrtak 28. septembra u Kulturnom Centru Novog Sada sa početkom u 20:00 časova.

Izložba se održava u okviru festivala Novi Sad Open Art 2017 koji promoviše umetnike do 35 godina i pokušava da približi publici savemenu umetnost kroz interaktivne sadržaje.

Photo: Marko Ristić
Photo: Marko Ristić

Na izložbi će biti prikazane fotografije sa svih koncerata koje su nastale tokom prethodnih devet godina, od Goblina, čiji je Ristić oficijalni fotograf, preko koncerata lokalnih bendova, do veličina kao što su The Podigy, Slayer, The Killers i Marilyn Manson.

Marko Ristić...

Photo: Promo
Photo: Promo

Marko Ristić je jedan od aktivnijih koncertnih fotografa poznat po tome što radi kao oficijalni fotograf bendova Goblini i Ritam Nereda, kao oficijalni fotograf Exit Festivala i još nekoliko regionalnih festivala, kao i glavni i odgovorni urednik magazina Hardwired, nekadašnjeg Nocturne magazina.

Izložba “Zamrznuti tonovi” je specifična po tome što je otvori ekskluzivni nastup nekog domaćeg benda koji do sada nije viđen, pa će i ovoga puta biti tako, stim što autor insistira na tome da to ostane iznenađenje kojim će obradovati sve koji dođu na otvaranje izložbe. Sigurno je da će to biti neki od vodećih sastava u regionu.

– Dok posmatram fotografije Marka Ristića, stičem utisak da koristeći dvodimenzionalan medij on ustvari uspeva da nam dočara treću dimenziju i da nas uvede u taj čaroban svet rokenrola gde mi, kao puki posmatrači, ustvari postajemo aktivni svedoci tog događaja koji samo što ne uspevamo i da “omirišemo”. Njegove fotografije su nepredvidljive i pune onih lepih iznenađenja, ne samo kada smo pasivni posmatrači istih, nego kada smo i sami meta njegovog objektiva. Prateći Markov razvoj poslednjih par godina, nestrpljiv sam da vidim u kojem pravcu će dalje ići i šta to lepo možemo očekivati od njega u budućnosti – kazao je Golub, frontmen benda Goblini o Markovim fotografijama.

Izložba “Zamrznuti tonovi” biće otvorena do 8. oktobra.

Photo: Marko Ristić

Previous post

Dobra volja, meko srce i tvrda svirka... Humanitarni koncert za Iliju u Drumu

Next post

Islandski Arstidir novo ime na koncertu Solstafira i Myrkura u Domu omladine

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *