Home»Kult»Najbolji album 90-ih i 17. svih vremena… a snimili su ga neki tamo klinci, autsajderi…

Najbolji album 90-ih i 17. svih vremena… a snimili su ga neki tamo klinci, autsajderi…

10
Shares
Pinterest Google+
Spenser Elden/Photo: Facebook.com
Spenser Elden/Photo: Facebook.com

“Nevermind”, drugi studijski album Nirvane, onaj koji je grupi doneo svetsku slavu, kao i čitavom grunge žanru koji su, prema medijima, predstavljali, objavljen je 24. septembra 1991.

Samo je singl “Smells Like Teen Spirit” bio dovoljan kako bi mediji proglasili definitivni ulazak američkog alter-rocka u svet mainstreama.

Neverovatan uspeh ostvarili su i singlovi “Come As You Are” i “In Bloom”, a  album je dostigao vrh američke top liste početkom 1992, dok je u Britaniji stigao do devetog mesta.

Iako je u početku “Nevermind” bio medijski ignorisan, uskoro su usledili hvalospevi brojnih novina i časopisa: u Spinu su napisali “pevušićete ove pesme do kraja svog života”, dok je Select uporedio Nirvanu s bendovima poput Jane’s Addiction, Pixies i Sonic Youth.

Rolling Stone i Time su ga proglasili najboljim, a Pitchfork devetim najboljim albumom 90-ih, dok je na Rolling Stoneovoj listi najboljih albuma svih vremena album zauzeo 17. mesto.

HL

Previous post

Dani za svirku koja dolazi iz srca... Festival bluz bendova u DKSG

Next post

PREPUSTITE SE KOSMIČKOM HAOSU...  Japanski bogovi psihodelije, Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O. 27. septembra u DOB-u

0

  1. Ненад
    24/09/2017 at 9:59 am — Reply

    Можда глувима. То је најблаже што бих могао изустити за те уништитеље рока!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *