Home»Muzika»Homeland»HL INTERVJU – INFINITIV: Kojim putem se od beskonačnosti stiže do “Provalije”…

HL INTERVJU – INFINITIV: Kojim putem se od beskonačnosti stiže do “Provalije”…

1
Shares
Pinterest Google+
Photo: Facebook @infinitiv
Photo: Facebook @infinitiv

Rok/metal trojac infinitiv objavio je novu pesmu i spot. Reč je o numeri “Provalija”, a da ovo ne bi bila jedna obična i dosadna najava rešili smo da malo proćaskamo sa Vukom, Ivanom i Vladimirom…

Čisto iz radoznalosti, zašto Infinitiv?
– Neobična priča vezana je za ime benda. Kada smo počinjali bend se zvao Infinity (beskonačnost), i pevali smo isključivo na engleskom jeziku. Pošto smo vremenom tekstove pesama menjali sa engleskog na srpski odlučili smo da i samo ime promenimo, ali da opet bude što približnije starom, pa je tako Infinity postalo u Infinitiv.

Postojite već sedam godina. Lep je to staž. Nego, bavite se samo muzikom ili…
– Sva trojica pored benda (muzike), studiramo, i trudimo se da što više vremena posvetimo sviranju, stvaranju pesama i pre svega druženju, što je i poenta svega.

Pročle su četiri godine od prvog albuma “U beskraj”. Kako ste sada zadovoljni njime?
– Vremenom, kako sazrevamo, tako nam se menja i svest o muzici, pa samim tim i način stvaranja pesama. “U beskraj” predstavlja jednu zaokruženu celinu stvaranja benda Infinitiv. I dalje su nam jako drage pesme sa tog albuma i ljudi ih na skoro svakom koncertu mogu čuti, ali se isto tako trudimo da što više energije posvetimo stvaranju novih.

Posle Demofesta najavili ste novu pesmu za avgust. Kasnite…
– Kako to uglavnom biva, dosta faktora utiče na snimanje spota ili same pesme. To je bio slučaj i sa “Provalijom”. Uglavnom materijalna sredstva igraju bitnu ulogu, tako da smo u ovaj spot uložil sve sem novca. Poprilično vremena, truda, energije, živaca… ali smo na kraju ipak uspeli da izađemo kao pobednici u celoj toj priči.

“Provalija” je još jedan singl sa predstojećeg drugog albuma? Hoće li ga biti do kraja godine?
– Za sada je u planu izlazak EP-a, nadamo se, do kraja ove, početkom sledeće godine, tako da ćemo na album pričekati još malo.

A zvaće se…?
– Kada kompletiramo ceo album, zajedno ćemo odlučiti o nazivu.

Infinitiv u tri rečenice...

Photo: Facebook @infinitiv
Photo: Facebook @infinitiv

Infinitiv je tročlani sastav nastao u Požarevcu krajem 2010. godine. Danas rade i stvaraju u Beogradu.
Bend je 2012. objavio svoj prvi EP pod nazivom “Deep inside” sa četiri pesme, a krajem iste godine snimili su svoj prvi spot i to za numeru “Sve u meni gori”.
Posle dosta svirki po Srbiji i učeća na festivalima i takmičenjima (BDFL 2013, Majska gitarijada 2012), u julu 2013. objavili su spot za pesmu “Novo sutra”, a krajem te iste godine i prvi album “U beskraj”.
Posle toga, Infinitiv počinje koncertnu promociju pesama sa prvog albuma, kao i izradu i promociju pesama koje će se naći na drugom izdanju čije je objavljivanje planirano za 2017 godinu.
U julu 2016. osvajaju prvo mesto na Kuršumlijskoj gitarijadi.
Članovi benda Infinitiv su: Vuk Jovanović (vokal, gitara), Ivan Kostić (vokal, bas, sempleri) i Vladimir Petrović (bubnjevi).

Kakav je osećaj biti predgrupa Riblje Čorbe?
– Drago nam je pre svega, što smo dobili priliku da sviramo na velikoj bini, sa ozvučenjem kakvo je tada bilo, u svom gradu (Riblja Čorba je imala koncert povodom Ljubičevskih konjičkih igara koje se održavaju u Požarevcu – nap.a.t.), pred ogromnim brojem ljudi, tako da… za nas muzičare, ta publika ispred bine je najvažnija.

Koje uslove neko treba da ispunjava da bi postao četvrti član Infinitiva?
– Neka ideja nam je, da priču koja je započeta kao trojka (gitara,bas,bubanj), tako i završimo. Jedini četvrtii “član” benda su matrice koje ubacujemo i koje nam u potpunosti zamenjuju “živog” četvrtog člana.

Gde vidite sebe za 10 godina?
– Uh, teško pitanje, nadamo se u istoj zemlji, sa mnogo boljim uslovima za sviranje, stvaranje, život..

Šta ćete da budete kad porastete?
– Pa Vlada (bubnjar) i ja, nadamo se, inženjeri mašinstva i rudarstva, a Ivan (bas i vokal) dizajner zvuka/producent.

A.I.

Previous post

"FREE YOUR MIND"... Jer, stigli su The Cockblockers

Next post

MOJE IME JE MILAN MLADENOVIĆ. JA SVIRAM U GRUPI EKV. MOJE PESME – TO SAM JA

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *