Home»Muzika»Homeland»“FREE YOUR MIND”… Jer, stigli su The Cockblockers

“FREE YOUR MIND”… Jer, stigli su The Cockblockers

4
Shares
Pinterest Google+
The Cockblockers/Photo: Metropolis
The Cockblockers/Photo: Metropolis

U Muzičkoj kući Metropolis održana je promocija debitantskog albuma “Free Your Mind” benda The Cockblockers, u izdanji Metropolis Music.

Na promociji su govorili članovi benda The Cockblockers, Olga Kepčija, urednica izdanja Metropolis Music, i Branimir Lokner, muzički kritičar.

U prepunoj Muzičkoj kući Metropolis promociji su, izmedju ostalih, prisustvovali Dragoljub Crnčević, Vladimir Pejak, Vlada Džet, Zdenko Kolar, Ivan Milenković (Bluz Mašina), Saša Markićević i Siniša Obrenić.

The Cockblockers/Photo: Metropolis
The Cockblockers/Photo: Metropolis

Na samom kraju momci iz benda The Cockblockers su odsvirali četiri pesme sa debitantskog albuma “Free Your Mind” i pokazali zašto ih mnogi smatraju novim mladim nadama srpske blues-rock scene.

The Cockblockers je bluz rok bend koji je počeo sa radom 2011. godine. Dve godine kasnije snimaju svoj prvi EP “Give me all I want”. Putovali su širom Srbije i nastupali na festivalima (Nišville Jazz Festival 2014, Arsenal FEST 2015, EXIT 2016) i delili binu sa velikanima kako srpske tako i internacionalne rok i bluz scene.

Nakon EP-a, u naredne dve godine objavili su dva singla i live session “Waiting for the train” sa 6 autorskih pesama. U julu mesecu izašao je njihov debitantski album “Free Your Mind” za Metropolis Music.

The Cockblockers/Photo: Metropolis
The Cockblockers/Photo: Metropolis

Kao dva specijalna gosta na albumu pojavljuju se Tanja Jovićević (Oktobar 1864) i Aleksandar Lokner (Bajaga i instruktori).

Svirku The Cockblockers-a karakteriše energičnost i eksplozivna gitara pretočeni u mešavinu bluza, roka i fanka.

Bend čine Nenad Todorović (gitara/vokal),Petar Blagojević (bas gitara/vokal) i Nikola Grozdanić (bubnjevi).

HL

Previous post

Da nije rok zvezda, bio bi sjajan ulični svirač... Frontmen Pearl Jama džemovao sa klincima ispred stadiona Chicago Cubsa

Next post

HL INTERVJU - INFINITIV: Kojim putem se od beskonačnosti stiže do "Provalije"...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *