Home»Pulse»Najave»Tom Vejts, Rain Dogs, nova postava, novi prostor… Da, “Tom Vejtsov Vojcek” ovog vikenda u teatru Le Studio

Tom Vejts, Rain Dogs, nova postava, novi prostor… Da, “Tom Vejtsov Vojcek” ovog vikenda u teatru Le Studio

3
Shares
Pinterest Google+

U novom prostoru teatra Le Studio (Poenkareova 26a), u petak 22. i subotu 23. septembra od 20:00 časova biće prikazana, novom postavom osvežena, koncertna predstava “Tom Vejtsov Vojcek” u režiji Žan-Batist Demarinjia.

Ukoliko ste ljubitelj lika i dela Toma Vejtsa, ne biste smeli propustiti spektakl koji su ekipa pozorišta i bend Rain dogs pripremili beogradskoj publici.

Tom Vejtsov Vojcek/ Photo: Promo
Tom Vejtsov Vojcek/ Photo: Promo

“Vojcek” je ekspresivni komad koji se bavi ludilom, opsesijom i ubistvom, u kom je Bihner progovorio i precizno opisao sliku jednog duboko uzdrmanog sveta u kome je suprotstavio privatnu, pojedinačnu ljudsku patnju i cinični ravnodušni haos nasuprot njoj.

Simptomi takve dijagnoze društva manifestuju se, ili kroz agresivno ispoljavanje moći, ili kroz suštinsku nemoć pojedinca. Zadatak umetnosti je da o tome priča, jer umetnost to i “oseća”.

Zato su se oko Vojceka okupili muzičari koji šire glas, harizmu i poruku legendarnog Toma Vejtsa, sastav Rain Dogs i ekipa teatra Le Studio – kako bi progovorili o svemu onome što je mučilo Bihnera, a što je ujedno i dijagnoza trenutka u kom živimo.

Takva, granična stanja društvene psihologije i individualnog ponašanja o kojima govori Vojcek, pratiće i izvedbenu formu, pa će se ona kretati trasom između koncerta i pozorišne predstave, ali i interakcijom između ovih i svih ostalih elemenata u predstavi.

Tom Vejtsov Vojcek/ Photo: Promo
Tom Vejtsov Vojcek/ Photo: Promo

Za scenografiju i video dizajn zadužena je Sanja Maljković, za muzičku režiju- Nikola Krstić/Rain Dogs, kostime – Marija Tavčar, a za vizuelni identitet – Sanja Karić. Asistent scenografa, tehnička podrška – Ivan Tibu i Bojana Đuričić.

Glumom i muzikom beogradsku publiku osvojiće: Bojana Simić, Nebojša Čavić, Nikola Krstić, Aleksandar Miša Mraović, Kristina Simonović, Vladimir Tešović, Branko Stanišić, Nenad Vasić, Relja Pantić, Miodrag Damjanović, Mitar Lutovac

Previous post

Naxatras i Hill: Objavljena satnica nastupa u novosadskom The Quarteru

Next post

Zapisi sa zlatnog ajpoda jednog tinejdžera... Najbolji roman za mlade 2017 - "Vidimo se u kosmosu" Džeka Čenga

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *