Texas Flood i Borko Mitić pozivaju vas u SKC… na Hendrix Day

0
58
Texas Flood/ Photo: Facebook @texasflood.belgrade
Texas Flood/ Photo: Facebook @texasflood.belgrade

Kultni gitarista Džimi Hendriks iznenada je preminuo 18. septembra 1970. godine. Njegova smrt svih ovih godina obavijena je velom misterije i predmet je mnogih teorija zavere. Ono što je neosporno i oko čega su svi saglasni jeste činjenica da je on najveći rok gitarista i jedan od najznačajnijih muzičara 20. veka.

Njegovo delo je s prolaskom godina daleko nadraslo broj albuma i pesama koje je za života objavio i danas stoji kao najveći spomenik vremenu u kome je nastalo i kao neiscrpna inspiracija i uzor mnogim savremenim muzičarima.

Beogradski gitarista Nenad Zlatanović sigurno je jedan od onih koji dosledno i ubedljivo oslanjaju svoju muziku na Hendriksove uticaje. Sa svojom grupom Texas Flood redovno u septembru nastupa u čast svom velikom učitelju. Ove godine, osmi put zaredom, koncert Hendrix Day će biti održan u Bašti SKC-a i zakazan je za petak, 22. septembar, od 21h.

https://www.youtube.com/watch?v=HgJ4w7mqdYY

Texas Flood je, naravno, u svom standardnom sastavu: Nenad Mr. Swagger Zlatanović (gitara i vokal), Vladimir Golubović (bubnjevi) i Branislav Vukobratović (bas gitara), a kao i svih godina do sada, očekuje se i nekoliko gostujućih muzičara.

Među njima će biti i Borislav Borko Mitić, jedan od najboljih gitarista na svetu, koji je karijeru izgradio “preko bare”, na prostorima odakle je Hedriks potekao. A za tako nešto moraš da budeš “prokleto” dobar.

Borko Mitić/Photo: Wood
Borko Mitić/Photo: Wood

Ulaznice su u pretprodaji (600 dinara) u Art Cafeu i Music shopu Triumvirate, u Njegoševoj 53, a moći će da se kupe i na ulazu po ceni od 800 dinara.

HL

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime