Home»Muzika»Nije za rasiste i naciste… Porodica Džonija Keša zabranila emitovanje njegove pesme na Stormfront Radiju

Nije za rasiste i naciste… Porodica Džonija Keša zabranila emitovanje njegove pesme na Stormfront Radiju

3
Shares
Pinterest Google+
Džoni Keš/ Photo: Facebook @johnnycash
Džoni Keš/ Photo: Facebook @johnnycash

Universal Music i American Recordings, kao i porodica Džonija Keša, tužili su za nedozvoljeno puštanje i tražili zabranu emitovanja pesme “I Won’t Back Down” u njegovom izvođenju na američkom Stormfront Radiju. Reč je, inače, o originalnoj pesmi Toma Pitija.

Stormfront Radio, nedeljni šou belih rasista i nacista na stranici Stormfront prestao je da koristi Kešovu verziju Petijeve pesme pošto je pokrenuta pravna akcija Universal Musica i American Recordingsa.

Diskografi su poslali pismo sa nalogom za hitan prestanak emitovanja ove pesme kao muzičke podloge i teme Stormfront Radija, kao i kompletno njeno brisanje iz internet arhive emisija u kojima je do sada korišćena i koje su dostupne javnosti.

Pismo upozorenja sa zahtevom za obustavu emitovanja bilo je poslato 6. septembra ove godine, posle čega je Patrik Sleteri , voditelj Stormfront Radija, imao izliv besa u etar izjavivši:

– Ovi Jevreji pokušavaju da nas ugase na svaki mogući način. Koga još zanima muzika u pozadini, stvarno? Muzička industrija je industrija kojom oni (Jevreji) vladaju još od Tin Pen Alija. Vladaju i današnjom muzičkom industrijom, to je sigurno.

Džoni Keš/Photo: facebook@ohnnyCash
Džoni Keš/Photo: [email protected]

– Ne postoje dve strane. Ne postoje “pristojni” i “fini” nacisti i mi nećemo tolerisati ni jednoj takvoj grupi korišćenje očeve muzike u njihove svrhe – izjavila je tim povodom ćerka Džonija Keša u ime cele porodice za američki Rolling Stone.

Porodica Keš se takođe zbog slične situacije oglasila i ovog leta.

– Muka nam je od takvih organizacija. Svakome ko tvrdi da je iznad ostalih ljudskih bića i svakome ko veruje u rasnu i religijsku hijerarhiju poručujemo: mi nismo kao vi. Naš otac, kao osoba, ikona i simbol, nije vaš. Zahtevamo da se ime Keš drži dalje od svake destruktivne i mrzilačke ideologije. Mi biramo ljubav – glasila je zvanična izjava porodice Keš u avgustu, pošto su kamere snimile neke od belih rasista u Šarlotsvilu kako nose majice s likom Džonija Keša.

Izvor: ravnododna.com

Previous post

"Kingsman: Zlatni krug" od 21. septembra stiže u domaće bioskope... A da li znate kako je bilo na premijeri u Londonu?

Next post

PRVI MAČIĆI SE U VODU BACAJU... ALI I PO JUTRU SE DAN POZNAJE: Pre 46 godina održan je prvi Glastonbury festival

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *