Home»Muzika»Koncertna promocija albuma “S naše strane ulice”… Neprijatelj Prelazi Zeku 22. septembra u Crnoj kući

Koncertna promocija albuma “S naše strane ulice”… Neprijatelj Prelazi Zeku 22. septembra u Crnoj kući

2
Shares
Pinterest Google+
Neprijatelj Prelazi Zeku/ Photo: Facebook @NPY.HQ (Marko Ristić)
Neprijatelj Prelazi Zeku/ Photo: Facebook @NPZ.HQ (Marko Ristić)

Koncertna promocija albuma “S’ naše strane ulice” novosadskog punk rock benda Neprijatelj Prelazi Zeku, održaće se 22. septembra u omladinskom centru Crna kuća u Novom Sadu. Specijalni gosti biće bendovi TetraPank i Kolbas.

Svirka počinje u 20:00 časova, cena ulaznice iznosi 250 dinara (do 22:00 časa) i 350 dinara (posle 22:00 časa), a članovi benda Neprijatelj prelazi zeku poručuju:

– Ovo nije obična koncertna promocija novog albuma “S’ naše strane ulice”. Ne, ovo će biti posebno iskustvo kakvo još niste videli. Spremamo nešto specijalno!

Neprijatelj Prelazi Zeku

Neprijatelj Prelazi Zeku/ Photo: Facebook @NPZ.HQ
Neprijatelj Prelazi Zeku/ Photo: Facebook @NPZ.HQ

Bend Neprijatelj Prelazi Zeku oformljen je 2012 godine u Novom Sadu od strane muzičara sa iskustvom sviranja u raznim bendovima (Kolaps, Tona, Frontline, Deponija zvuka, Tetrapank, Under Pressure…) Svoj rad su od početka bazirali na autorskoj muzici.

Naredne godine bend snima prvi live demo “Bolje nedeljom” na kome se nalazi 11 pesama, a 2015. objavljuje prvi studijski album “Vreme je” koji je bio odlično prihvaćen od strane publike i koncertno promovisan širom bivše Jugoslavije.

Krajem 2016. godine bend se vraća u studiio i snima drugi album “S nase strane ulice” (leto 2017.)

Oba albuma objavljena su za izdavačku kuću Nocturno media, snimana u studiju Positive family, a producent je bio Aleksandar Bojanić.

TetraPank

TetraPank/ Photo: Facebook/ TetraPank
TetraPank/ Photo: Facebook/ TetraPank

Novosadski Punk’N’Roll bend TetraPank aktivan je od 2005. godine. Inspiraciju pronalaze u izvornoj energiji i poruci panka koju kombinuju sa garažnim rokenrolom  i senzibilitetom new wave zvuka.

Javnost je imala priliku da ih upozna kada su se predstavili na kompilaciji obrada Đorđa Balaševića “Neki noviji klinci” (PGP RTS, 2007) sa pesmom “Lepa profina kć”i, koja je bila hit nedelje na radiju Beograd 202.

Prvi maksi-singl “Jeftina zabava” nominovan je za domaće izdanje 2008. godine na sajtu Rock Serbia. Drugi maksi-singl “Cenzurisan” objavili su 2009. u digitalnoj formi, a iste godine nominovani su za najbolji mladi bend od strane muzičkog portala Popboks (prestao sa radom tokom 2013.) i emisije Hit dana Radija 202.

Prvi album “Instant revolt” (SKC NS, 2010) objavili su na disku i u digitalnom formatu za Nocturne Music Magazine. Kao najavu za ovo izdanje, predstavili su on-line singl: “Radi reda”.

U to vreme, najzapaženiji nastupi TetraPanka su: nastup sa legendama panka: UK Subs, festival To Be Punk, Block Rock Fest, EXIT festival, i mini turneju sa bendom Goblini.

TetraPank/ Photo: Facebook/ TetraPank
TetraPank/ Photo: Facebook/ TetraPank

U martu 2013. godine snimili su dve kompozicije kao on-line izdanje “Za malo sutra”, a krajem iste godine pojavili su se na kompilacijskom izdanju “Brkati gosti”, sa numerom zagrebačkog sastava Brkovi – “Sad je kraj”.

Tokom godina, TetraPank su postali upečatljiva atrakcija energičnog scenskog nastupa, koja svoje slušaoce ne može da ostavi ravnodušnima.

Dolazak gitariste Branislava Smuka (Zbogom Brus Li, ex. Dva minuta mržnje, Killo Killo…) predstavlja iskustveni pomak i bend time zvuči još čvršće i stabilnije.

Trenutno su koncertno aktivni i intenzivno spremaju nove pesme za drugi studijski album.

TetraPank su: Boris Radulović (vokal), Marko Vulinović (bas, prateći vokal), Branislav Smuk (gitara, prateći vokal) i Dejan Šaponja (bubanj).

Što se tiče benda Kolbas, za njih kažu da su mladi i perspektivni. Mi im verujemo.

Album “S’ naše strane ulice”, kao i kompletnu diskografiju benda Neprijatelj Prelazi Zeku možete besplatno preuzeti na linku: https://neprijateljprelazizekubend.wordpress.com/

Previous post

"Sleep Well Beast" The Nationala najprodavaniji album u Britaniji

Next post

Editors najavili evropsku turneju... Nas izgleda ne vole, ali zato svraćaju kod komšija...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *