Prodaje se Rolling Stone?!

0
72
Oglasi

Sudeći prema informacijama koje prenosi New York Times, američki časopis Rolling Stone pred 50. rođendan stavljen je na prodaju.

Osnivač magazina Jan Vener izjavio je u intervjuu za New York Times  da je odlučio da prepustiti vlasništvo magazina kupcu koji ponudi najviše novca.

– Volim svoj posao, uživam u njemu, uživao sam dugo vremena – rekao je Vener i dodao – puštanje je jednostavno najpametnija stvar koju mogu da uradim.

Photo: Facebook @RollingStone
Photo: Facebook @RollingStone

– Određeni novo ambicije ne možemo da ostvarimo sami – rekao je njegov sin Gas i nastavio – izdavaštvo je sada potpuno drugačija industrija nego što je bila ranije. Trendovi idu u jednom smeru, i mi smo toga prilično svesni.

Još prošle godine prodali su 49% udela koje je otkupila firma BandLab Technologies iz Singapura. Za preostalih 51%  Jan želi da nađe kupca koji će razumeti misiju Rolling Stonea i koji ima puno novaca.

Iako i sami žele da ostanu u Rolling Stoneu, kažu da to ipak zavisi od novog vlasnika.

S obzirom da je Rolling Stone odigrao tako važnu ulogu, kako u socijalnom, političkom i kulturološkom pogledu, trenutni vlasnici kažu da žele da se ta pozicija zadrži.

Izvor: muzika.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime