Home»Film»7 stvari koje (verovatno) niste znali o “Blejd Raneru 2049″…

7 stvari koje (verovatno) niste znali o “Blejd Raneru 2049″…

4
Shares
Pinterest Google+
Rajan Golsing/ Photo: Promo
Rajan Golsing/ Photo: Promo

Nastavak kultnog “Blejd Ranera” u domaće bioskope stiže 5. oktobra, a pošto smo do sada već nekoliko puta pisali o ovom filmu – nećemo više da vas davimo prepričavanjem radnje, jer je do sada verovatno i vrapci na grani znaju.

Photo: Promo
Photo: Promo

Ovoga puta spremili smo nešto novo, nadamo se, zanimljivije – 7 stvari koje (verovatno) niste znali o “Blejd Raneru 2049”:

1. Kada je Denisu Vilnevu prvi put ponuđeno da režira “Blejd Ranera 2049” on je odbio. Međutim, ubrzo se predomislio i pojavio se na vratima studija sa potpisanim ugovorom. Na pitanje šta je uticalo da promeni mišljenje reditelj je odgovorio: – Ne želim da neko drugi upropasti ovaj sjajan film.

2. Reditelj filma, Denis Vilnev, rekao je da mu nije bilo svejedno kada je najzad prihvatio da radi nastavak: – Potpuno sam svestan činjenice da će svaki fan originalnog filma ići da gleda “Blejd Ranera 2049” i da je u potpunosti spreman da mi slomi noge ako nešto nisam uradio kako teba. Iako sam odbio da radim puno nastavaka drugih filmova “Blejd Raner” se ne odbija. Ridli Skot se ne odbija.

3. Reditelj prvog filma, Ridli Skot, rekao je da: – “Blejd Raner 2049” nije tipičan nastavak već je više proširivanje univerzuma. Film je potpuno nezavisan od prethodnog, iako postoje segmenti koji ih vezuju.

4. Čelnici holivudskog studija su se obratili Hemptonu Fenčeru, scenaristi prvog “Blejd Ranera”, da napiše nastavak kultnog SF-a. Fenčer je pristao, uz uslov da scenario bude napisan u formi novele. Završena verzija je imala 110 strana i Hempton ju je poslao studiju s porukom: – Nemojte me više uznemiravati. Nikad.

5. Po uzoru na prvi film, kreatori “Blejd Ranera 2049” su se potrudili da što više vizuelnih efekata bude urađeno tokom snimanja, tj. da budu praktični (makete, optičke varke i sl.), a da se što manje radi u post-produkciji.

6. Denis Vilnev je želeo da Rajan Gosling tumači glavnu ulogu, pa je lik policajca K napisan isključivo za njega. U slučaju da je glumac odbio da se pojavi u filmu scenario bi morao da sve piše ponovo.

7. Na pitanje zašto je čekao 30 godina da snimi nastavak ovog kultnog SF-a, Harison Ford je odgovorio: – Za promenu, imali smo novi pristup snimanju filmova i prvo smo sačekali dobar scenario pa smo onda odlučili da li želimo da radimo film. A dobrih scenarija je… malo.

Previous post

Bagdala Beer Fest 15. i 16. septembra u Kruševcu... A tamo... Crveni karton, Dangube, Vesele 80-te...

Next post

E šipak! Niko neće znati kraj "Game of Thrones" pre emitovanja poslednje epizode

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *