Home»Muzika»ČUVAJTE SVOJE ZALIHE RUMA I PAZITE NA BUBNE OPNE…  Rum Smugglers su u akciji

ČUVAJTE SVOJE ZALIHE RUMA I PAZITE NA BUBNE OPNE…  Rum Smugglers su u akciji

4
Shares
Pinterest Google+
Rum Smugglers/Photo: Promo
Rum Smugglers/Photo: Promo

Prvi hrvatski, a prema našim saznanjima i prvi regionalni pirate metal bend Rum Smugglers, usidren u Zagrebu, objavio je novi singl “Rivers of Ale and Mead”. Reč je zapravo o novoj verziji pesme koju su već objavili na debi albumu “Hemp Rope Justice” 2014. godine.

Kratko smo popričali sa gitaristom Marinom Barišićem i bubnjarem Markom Vučkovićem koji su praktično jedini stalni članovi benda koji svoju muziku opisuju kao “milozvučne melose noćnih mora, brutalnost pirata, pljačkanja i brzinu i agresivnost pravog thrasha”. Wow!

A šta to, realno, znači?

– Okvirno sviramo thrash metal, ali tu i tamo zalutamo u power metal i black metal vode – kažu zagrebački pirati i objašnjavaju kako je nastao bend:

– Priča počinje davne 2011. godine, dok smo svirali u rok bendu Black Rainbow, koji smo ubrzo raspustili zbog privatnih razloga. Nastavili smo da sviramo još neko vreme kao duo, a onda smo rešili da stvvorimo kultni bend Rum Smugglers  – kažu oni.

Nema dileme da “rumokradice” zvuče žestoko, a Marin i Marko ne kriju da su imali uzore.

– Stil benda se može opisati kao folk/thrash, po uzoru na bendova kao što su Skyclad, Running Wild, Swashbuckle, Kreator i Sodom.

A ima li dovoljno ruma za “ukrasti” na ovim prostorima…

– Odradili smo podosta koncerata u Zagrebu, i okolini (Čakovec, Varaždin, Šibenik, Zaprešić, Rijeka, Osijek ). Ima, ima ruma…

Aktuelni singl “Rivers of Ale and Mead” nastavak je sad već respektabilnog diskografskog opusa Rum Smugglersa.

– Debi album snimili smo na jesen 2014. godine pod nazivom “Hemp Rope Justice” koji je dostupan na reverbnationu, bandcampu, i youtubeu, a potom smo izdali trostruki split LP s još dva benda iz USA (Skogfodt, The Lords of the Drunken Pirate Crew), kao i singl EP pod naslovom “Rum Smugglers CO”. I tu nećemo stati – kažu Marin i Marko.

Dakle, čuvajte svoje zalihe ruma… I pazite na bubne opne. Rum Smugglersi su u akciji.

HL

Previous post

JuMi je Zubin Metha za 22. vek... Robot dirigovao na koncertu Andree Bočelija u Teatru Verdi

Next post

Ovaj film o caru Nikolaju su u Rusiji zabranili... i to ne samo zbog toga što je 16+

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *