“Bodied” – Eminemov producentski podvig: Filmska komedija o battle reperima oduševila kritičare

0
36
Bodied/ Photo: imdb.com
Bodied/ Photo: imdb.com

Zaista zvuči neverovatno da je neko uspeo da snimi dobru komediju koja se bavi reperima i njihovom borbom stihovima, a u kojoj se takođe govori i o rasizmu i stereotipima u američkoj andergraund industriji.

E pa to je pošlo za rukom reditelju Džozefu Kanu sa filmom “Bodied”, iza koga kao producent stoji Eminem.

Bodied/ Photo: imdb.com
Bodied/ Photo: imdb.com

Film se bavi životom Adama (Kelam Vorti), mršavog belog momka koji se infiltrira u zajednicu raznih tzv. battle repera kako bi se dokazao.

Iako ga većina protivnika odbacuje samo zbog njegove rase i izgleda, ipak polako, ali sigurno, on uspeva u svojoj nameri.

Adamova veština repovanja nastavlja da impresionira ljude tokom borbi, tek kada počne da “baca” rasističke ili stereotipne stihove, dobija odobravanje od publike.

Eminem/ Photo: Facebook @eminem
Eminem/ Photo: Facebook @eminem

Film “Bodied” je debitovao na Toronto Film Festivalu i već dobio izvanredne kritike.

– Možda je preteran i neujednačen, ali i dalje je najsubverzivniji film o hip-hopu koji je ikada napravljen, jedan je od najuzbudljivijih modernih portreta o rasnim odnosima i napada na belu liberalnu privilegiju i nudi pogled na stvari iznutra – piše Erik Kon za IndieWire.

Oduševljen je i Met Goldberg , koji piše za Collider:

– Čak i ako nemate nikakav interes za rep bitke, “Bodied” će vas uvući i počećete da uživate u njima. Svideće vam se da vidite kako se reči koriste kao oružje i nikada nećete prestati da razmišljate o tome kakve rane mogu naneti.

Bodied/ Photo: imdb.com
Bodied/ Photo: imdb.com

Zanimljivo je i to što je baš Kan čovek iza objektiva jednog ovakvog filma. Naime, južnokorejski reditelj je bio zadužen je za muzičke spotove nekih od najvećih muzičkih imena današnjice, uključujući Eminema, Tejlor Svift, Bijonse, Džastina Timberlejka, Keti Peri i Lejdi Gagu.

Problem je jedino što, nažalost, ne postoji nikakva informacija kada će film biti dostupan u bioskopima.

Izvor: bosonoga.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime