Home»Pulse»Najave»Teatar Le Studio… Nova sezona, nova adresa, nov ambijent i stara “kućna” atmosfera

Teatar Le Studio… Nova sezona, nova adresa, nov ambijent i stara “kućna” atmosfera

3
Shares
Pinterest Google+

Teatar Le Studio, koji je četiri godine uspešno radio u Venizelosovoj, od 16. septembra 2017. otvara svoja vrata publici na novoj lokaciji, u većem, opet neobičnom ambijentu, sa proširenim programom i za veći broj ljudi.

– Bili smo svesni da novi, veći prostor može naškoditi intimnoj atmosferi koju smo do sada negovali i po kojoj smo bili specifični, koju naša publika voli, a koja je nama vrlo važna. Ipak, potrudili smo se da sačuvamo “kućnu” atmosferu i zadržimo isti fokus – nama je srećna publika važna, želimo da se ljudi osecaju dobro kod nas, da postanu deo celog čina i da imaju potrebu da ostanu, da nam se vrate – a ne da samo iskonzumiraju i odu – poručuju iz Le Studia.

Pozorište se sada nalazi u industrijskom kompleksu u Vilinim Vodama, u Poenkareovoj 26, na drugom spratu.

– Ulaz ćete lako prepoznati. Umetnici su se potrudili da oslikaju zgradu i da tako na specifičan način naprave putokaz do nas. Popećete se uz stepenište i u ogromnom industrijskom kompleksu, pronaćićete intimni prostor u kome smo i dalje tu da vas dočekamo i družimo se sa vama posle predstave. I dalje su tu fotelje, kauči, dobra muzika, i dalje je scena blizu, i dalje su predstave žive, sveže, hrabre… Ceo tim, i mnogo prijatelja radilo je na uređivanju novog Le Studija. Planiramo da rad na prostoru nastavimo i u budućnosti, verovatno ćemo stalno nešto dopunjavati – kaže tim Le Studia.

Photo: Ivana Čutura
Photo: Ivana Čutura

Veći prostor donosi i veće mogućnosti za proširenje programa. Le Studio planira u ovoj sezoni da uvede dan za gostovanja, a već je pokrenut program “Late night show” – “pozorišni” koncerti, tj. koncerti koji se pažljivo slušaju kao da su pozorišna predstava.

Tokom maja i juna nastupali su u ovom prostoru Kralj Čačka, Rain dogs, Cave Dogs i Tamara Jokić.

Pored ovog javnog programa, Le Studio planira da proširi i svoje druge aktivnosti.

– Veći prostor nudi priliku da proširimo saradnju sa drugim umetnicima iz Beograda, a i šire, tako što ćemo deliti prostor za rad, ugostiti njihove radionice, predstaviti njihove radove. U planu je kreiranje izložbenog prostora, imamo prostore za ateljee. Želimo da Le Studio bude mesto za ozbiljno istraživanje i zajednicki rad.

Photo: Ivana Čutura
Photo: Ivana Čutura

A evo i šta nas očekuje tokom septembra u teatru Le Studio:
Subota, 16. septembar – Otvaranje Le Studia, predstava “Istrajnost”
Nedelja, 17. septembar – Komedija “Raspareni par”
Petak i subota, 22. i 23. septembar –  Koncertna predstava “Tom Vejtsov Vojcek”
Subota i nedelja, 29. i 30. septembar – Komedija “Raspareni par”

Previous post

Pogledajte novi spot benda PSI... A onda ćete i vi ceo dan da pevušite "Tu gde zvoniš više nikog nema..."

Next post

The Smiths spremaju reizdanje “The Queen Is Dead” i nikad objavljeni "Live in Boston" album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *