LICE IZA JEZIVE MASKE: Upoznajte Bila Skarsgarda, glumca koji igra klovna Penivajza u filmu “It”. Uopšte nije strašan. Naprotiv…

0
491
Oglasi
Bill Skarsgård/Photo: facebook@BillSkarsgårdOfficial
Bill Skarsgård/Photo: facebook@BillSkarsgårdOfficial

Ako već niste pogledali rimejk kultnog filma “It” prema knjizi Stivena Kinga, morali ste barema da nabasate na trejler ili fotke jezivog klovna Penivajza. Oni koji su gledali originalnu mini seriju devedesetih već imaju traume od nasmešenog belog lica, ali vreme je da i nove generacije saznaju šta je strah od klovnova – i kanalizacijskih otvora.

Film u režiji Endija Mušetija za prvih nekoliko dana prikazivanja samo u Americi je oborio rekord zarade sa 117,2 miliona dolara. To je druga najviša početna zarada bilo kojeg filma označenog “R”, što u SAD znači da nije za mlađe od 17 godina.

A u hororu glavnu ulogu klovna Penivajza igra Bil Skarsgard (27), inače mlađi brat popularnog Aleksandera (41).

Šveđani inače nisu jedini glumci u porodici. Njihov otac Stelan (66) takođe je poznat u Holivudu, a možda ga se sećate iz “Dobrog Vila Hantinga”, “Avengersa” ili “Pirata s Kariba”. Bil i Aleksander imaju i dva brata glumca, Gustafa (36) i Valtera (21), a sestra Eija (25) je uspešna manekenka.

Slatkasti Bil, inače, nije bio prvi izbor za ulogu Penivajza. Producenti su hteli Vila Poltera (24), a razmatrali su i glumicu Tildu Svinton (56), ali izbor je ipak pao na Bila.

– Osećao sam se izolovano i usamljeno na snimanju. Bio sam jedini odrasli glumac i nisam imao s kime da se družim – rekao je Bil, koji se za ulogu pripremao tako što je gledao dokumentarce o originalu, kao i samu mini seriju.

Bill Skarsgård/Photo: facebook@BillSkarsgårdOfficial
Bill Skarsgård/Photo: facebook@BillSkarsgårdOfficial

– Pre te knjige, a pogotovo serije, nije postojao masovni strah od klovnova. “To” je stvarno promenio način na koji ljudi doživljavaju klovnove. Imao sam prijatelja koji se stravično bojao klovnova, dobio bi napade panike čim bismo pričali o tome. Svakako, ovaj film neće pomoći sirotim profesionalnim klovnovima koji samo pokušavaju da zabave decu – rekao je Bil.

Ako vas zanima kako Skandinavac izgleda bez jezive maske, pokušajte s filmom “Atomska plavuša” ili serijom “Hemlock Glove”. Imao je i manju ulogu u trećem nastavku franšize “Različita”, a uskoro ćemo ga gledati i u “Castle Rocku”, još jednoj adaptaciji romana Stivena Kinga.

HL/rollingstone.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime