Stiven King je kralj bioskopa… Posle “Mračne kule” i Penivajza, stiže psiho-horor sa jezivim seksualnim igricama

0
435
Oglasi
Džeraldova igra/Photo: Netflix
Džeraldova igra/Photo: Netflix

Reći da je Stiven King ponovo trend u Holivudu ne bi bilo ok, jer kultni pisac horora nikada nije ni izlazio iz filmske mode. Međutim, 2017. je zaista donela vanredno veliki broj adaptacija raznih Kingovih dela, među kojima je naj(ne)slavnija svakako visokobudžetna “Mračna kula”.

Pošto se ona poprilično urušila pod udarima kritičara i dila fanova, ljubitelji Kinga sad utehu traže u novoj verziji priče o strašnom klovnu Penivajzu “To”  koji upravo hara bioskopima, a ono što se s nestrpljenjem iščekuje svakako je i ekranizacija romana “Džeraldova igra” (Gerald’s Game). Reč je o romanu iz 1992. godine o sredovečnom bračnom paru, čija (ne)voljna seks igrica u duhu “50 nijansi sive”, u zabačenoj kolibi države Mejn (a gde drugde), dobija još mračniju notu kada suprug naglo umre, a supruga ostane lisicama vezana za krevet, ostavljena na milost bićima u prolazu i svojim halucinacijama.

Džeraldova igra/Photo: Netflix
Džeraldova igra/Photo: Netflix

Roman s izrazito statičnom radnjom, čija srž je u strahu i ludilu koje se razvija u glavi jed(i)ne osobe, nije jednostavno pretočiti u film. Ali, Netflix je odlučio da proba, i prvi trejler ostavlja dovoljno prostora da mislimo kako neće uspeti, ali i dovoljno nade da ipak hoće.

Srećom, najstabilnije deluje ona najvažnija tačka, a to je Karla Gudžino, glumica kojoj je poveren taj veliki prostor na ekranu i prepušteno da oslika svu psihofizičku izmučenost Kingove protagonistkinje, sa svim njenim iskonskim strahom, maničnim vizijama, avetima iz prošlosti i jezivom bespomoćnošću.

Koliko je tačno Gudžino stabilna u nestabilnosti svoje junakinje i kako izgledaju drugi elementi ove adaptacije, pogledajte u trejleru i spremite se za premijeru koja je zakazana za 29. septembar.

HL/Izvor: bosonoga.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime