Home»Muzika»Homeland»Ritam nereda: Rokenrol znači – ostati dosledan sebi

Ritam nereda: Rokenrol znači – ostati dosledan sebi

3
Shares
Pinterest Google+
Ritam nereda/Photo: facebook@RitamNereda
Ritam nereda/Photo: [email protected]

Ritam nereda, koji u trenutnom sastavu čine Boban Petronijević, Miroslav Mijatović Mire, Saša Friš i PJ, iza sebe imaju 30 godina neprekidnog rada, 11 snimljenih albuma, blizu 500 koncerata i na hiljade iskrenih fanova. Oni su za VN otkrili način na koji će proslaviti jubilej, ali i ujedno se osvrnuli na današnju muzičku scenu.

Ove godine navršava se tri decenije postojanja Ritma nereda. Izdato je specijalno izdanje simboličnog naziva “30 godina”…

– Izdanje “30 godina” je izašlo u aprilu i donosi 26 pesama koje smo ponovo snimili. Potrudili smo se da pokrijemo sve albume i da te pesme predstavimo onako kako one zvuče danas.

Šta publika može da očekuje od vas u ovoj jubilarnoj godini za bend?
– Nismo bili u fazonu da to proslavljamo nekom specijalnom turnejom, već smo publici poklonili izdanje “30 godina” i svirali smo što je više moguće. Spremamo specijalne koncerte u Beogradu i Novom Sadu u novembru na kojima ćemo proslaviti taj jubilej onako kako dolikuje, na bini.

Koliko ste vi zadovoljni prethodnim albumom “To nisi ti”?
– Da nismo bili zadovoljni, ne bismo ga ni izdavali. Na toj ploči smo se više okrenuli sebi i u tom smislu je drugačija. Publika je to razumela i sviramo dosta pesama na koncertima i publika svuda peva sa nama uglas.

U jednom intervjuu ste rekli da je najveći izazov ostati dosledan sebi. Koliko je to teško Vama, ali i vašim kolegama u današnje vreme?
– To je najbitnija stvar i to uopšte nije teško. Bitno je samo koliko ste iskreni prema sebi i spremni da svoj stav branite do kraja.

Ima li i dalje dobrog rokenrola ili je digitalizacija uzela primat u muzici?
– Naravno da i dalje ima dobre muzike. Dobar rokenrol ništa ne može zaustaviti.

HL/Izvor: Vikend novine

Previous post

Objavljen "Southern Blood", posthumni album Grega Almana

Next post

Meksički film "The Shape of Water" Giljerma del Tora dobitnik Zlatnog lava u Veneciji

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *