Home»Muzika»Jazz»Nova sezona koncerata “Džez za Dž”… Irena Blagojević, Miloš Čolović Trio i KK Trio u DOB-u

Nova sezona koncerata “Džez za Dž”… Irena Blagojević, Miloš Čolović Trio i KK Trio u DOB-u

5
Shares
Pinterest Google+
Irena Blagojević/Photo: facebook@Irena Blagojević (official page.)
Irena Blagojević/Photo: [email protected] Blagojević (official page.)

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom beogradskom džez scenom, koji je započet 2013. godine, kroz serijal besplatnih koncerata “Džez za Dž”.

Jednom nedeljno, u redovnom terminu subotom od 13:00 časova, posetioci će imati priliku da čuju najbolje najmlađe domaće džez izvođače: Miloša Čolovića i njegov trio 9. septembra (Klub DOB), kao i KK Trio Katarine Kočetove 23. septembra (Klub DOB) i Irenu Blagojević sa bendom, u specijalnom programu posvećenom stogodišnjici rođenja Ele Ficdžerald, 30. septembra (Amerikana).

Photo: Facebook/ Miloš Čolović
Photo: Facebook/ Miloš Čolović

Miloš Čolović spada u najtalentovanije mlade džez muzičare u našoj zemlji, a u njegovo umeće sa kontrabasom uverili su se u posetioci Beogradskog džez festivala.

Ovo je jedinstvena prilika da ga prestonička publika ponovo vidi na sceni, na kojoj će predstaviti svoj novi program upravo pred duži odlazak na dalje školovanje u inostranstvo.

KK Trio/ Photo: Facebook @kktrio
KK Trio/ Photo: Facebook @kktrio

Katarina Kočetova takođe je poznata domaćoj publici sa nastupa u Domu omladine Beograda, posebno u pratećem programu Beogradskog džez festivala, a ovog puta će predstaviti svoja najnovija kreativna razmišljanja kroz sastav KK Trio.

Katarina je učenica džez odseka SMŠ “Stanković”, na kojem je Miloš ovog leta maturirao, i koji je bio polazna tačka u karijeri mnogih naših danas afirmisanih džez umetnika.

U skladu sa motom ovogodišnjeg Beogradskog džez festivala – “Džez vizije”, program nove serije besplatnih koncerata “Džez za Dž” postavljen je po sličnom principu: uvođenje publike u veliku festivalsku avanturu 33. BDŽF koja sledi od 26 do 30. oktobra, dovodeći najnovije, sveže snage domaće džez scene.

Previous post

Ništa od penzije Dejvida Koverdejla... Whitesnake sprema novi album i svetsku turneju

Next post

S GALAGERIMA NIKAD DOSADNO... LIAM TVRDI: Noel je sve vreme planirao raspad Oasisa, a onda je za sve okrivio mene

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *