Zvezda serije “Agenti S.H.I.E.L.D.” priznala da je promenila prezime zbog rasizma u Holivudu

0
116
Kloi Benet/Photo: Promo
Kloi Benet/Photo: Promo

Kloi Benet, jedna od zvezda Marvelove televizijske serije “Agenti S.H.I.E.L.D.”, izjavila je da je, zbog rasizma koji vlada u Holivudu, morala da promeni prezime da bi uspela kao glumica, navodi BBC.

Odgovarajući na pitanje jednog svog pratioca na Instagramu, ova američka glumica, čije pravo ime glasi Kloi Vang, je napisala:

“Holivud je rasistički i nisu hteli da mi dodele ulogu ako nosim prezime zbog kojeg im je neprijatno. Promena prezimena ne menja činjenicu da je polovina moje krvi kineska, da sam živela u Kini, da govorim mandarinski, kao ni da sam u kulturološkom smislu vaspitavana i kao Amerikanka i kao Kineskinja… Ona znači da sam morala da plaćam kiriju. Sa platformom koju imam, činim sve što mogu da više niko ne bude primoran da promeni ime samo da bi dobio posao”, napisala je ona.

 

A post shared by Chloe Bennet (@chloebennet) on

Ona je takođe pohvalila britanskog glumca Eda Skrajna zbog toga što je odbio ulogu u filmskoj adaptaciji stripa “Hellboy” pošto je ustanovio da je, time što je uloga dodeljena njemu, praktično zanemarena činjenica da je lik koji je trebalo da tumači azijskog porekla.

HL/variety.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime