Home»Muzika»Stefan Milenković koncertom na Kolarcu otvara ArtLink festival u Beogradu

Stefan Milenković koncertom na Kolarcu otvara ArtLink festival u Beogradu

6
Shares
Pinterest Google+
Photo: Facebook @milenkovich
Photo: Facebook @milenkovich

Violinista Stefan Milenković otvoriće ArtLink festival mladih talenata 25. septembra velikim koncertom u Kolarčevoj zadužbini.

Tom prilikom izvešće integralno Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” zajedno sa mladim virtuozima, a u izvođenju Bahovog Duplog koncerta za dve violine, s njim će nastupiti Una Stanić, laureat “ArtLink” nagrade.

Četvrti “ArtLink” festival mladih talenata održava se pod sloganom “Na putu do zvezda” od 25. septembra do 8. oktobra.

Pored Milenkovićevog koncerta, posebnu preporuku nosi nastup pijaniste Pavla Krstića, dobitnika nagrade “ArtLink najperspektivniji mladi muzički umetnik” za 2016. godinu; zatim, džez veče koje je novitet na programu ArtLink festivala i 30. septembra će predstaviti srpske mlade džez muzičare uz nemačkog džez pijanistu Klausa Rejbela; a trenutno najtraženiji čelista na svetu, Ištvan Vardai, 8. oktobra će zatvoriti festival.

U skladu sa sloganom “Na putu do zvezda” i svojom opredeljenošću da promoviše mlade talente i upoznaje srpsku muzičku scenu sa novim zvezdama na evropskom muzičkom nebu, ArtLink festival će 3. oktobra ugostiti francusko-ruskog violinistu Fedora Rudina, koji će nastupiti u pratnji pijaniste Pavla Krstića.

Program festivala sadrži i seriju predavanja i majstorskih radionica za najmladju publiku koja će imati priliku da se upozna sa umetnicima i načinom sviranja pojedinih instrumenata.

PROGRAM

Ponedeljak, 25. 9. 2017. Stefan Milenković i Art Link mladi virtuozi, Kolarčeva zadužbina. Otvaranje festivala.

Utorak, 26. 9. 2017.  Pavle Krstić, resital i promocija CD-a, Svečana sala Skupštine grada Beograda

Subota, 30. 9. 2017. Jazz veče: Klaus Rajbel, klavir, (Nemačka), Milos Čolović, kontrabas; u saradnji sa Ambasadom Nemačke.

Nedelja, 1. 10. 2017. 11h, Matine koncert, kamerna muzika, Kolarčeva zadužbina

Utorak, 3. 10. 2017. Fedor Rudin, violina i Pavle Krstić, klavir, Svečana sala Skupštine grada Beograda; u saradnji sa Francuskim institutom.

Nedelja, 8. 10. 2017. Ištvan Vardai i Art Link mladi virtuozi, Kolarčeva zadužbina; u saradnji sa Mađarskim institutom „Balaši”

HL

Previous post

Da li znate šta je The Great 78 RPM Project? E pa oni će digitalizovati i postaviti na internet više od 34.000 gramofonskih ploča

Next post

SVE TAJNE DISKOTEKE STUDIO 54: Blud i razvrat u najpoznatijem noćnom klubu svih vremena

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *