DANAS POČINJE MOSTRA, a evo koji filmovi se s najviše nestrpljenja očekuju u Veneciji

0
67

Večeras počinje 74. Filmski festival u Veneciji, a među mnoštvom filmova koji će biti prikazani postoji nekoliko koje svi s nestrpljenjem očekuju.

Downsizing

https://www.youtube.com/watch?v=jtQIqQPyqcY
Aleksander Pejn, režiser “Nebraske” i “Sideways”, predstavio je naučnofantastični film u kojem ukazuje na problem prenaseljenosti planete. Met Dejmon i Kristen Vig glume par koji se pridružuje projektu smanjenja populacije. Uzimajući u obzir pedigre gospodina Pejna, u filmu je stavljen dramatičan fokus na likove umesto na samu naučnu fantastiku.

Zama


Argentinka Lukresija Martel proslavila se početkom dvehiljaditih filmovima “The Holy Girl” i “The Headless Woman”, a filmofili su morali da čekaju skoro deceniju do njenog novog ostvarenja. Radnja filma je smeštena u kolonijalnu eru Južne Amerike, a film je zasnovan na istorijskoj drami iz 1956. godine “Zama” koju je napisao Antonio di Benedeto. Psiho-drama se bazira na liku frustriranog službenika španske imperije koji je zatočen u beznađu.

Mother!


Većina filmova koju režira Daren Aronofski (Crni labud) kreira halucinogeni osećaj realnosti, a ni ovaj nije izuzetak. U pitanju je psihološki triler, iako na prvi pogled izgleda kao klasičan horor – mir u domu narušiće opasni gosti. Ali, Aronofski nije režiser bez ambicija da film bude uspješan – u njemu glume Dženifer Lorens, Havijer Bardem, Ed Haris i Mišel Fajfer.

Mektoub, My Love: Canto Uno

Novi film Abdelatifa Kešiše, režisera filma “Blue Is the Warmest Color”, koji je došao u žižu javnosti i pre nego što je objavljen. Kako piše Holivud reporter, gospodin Kešiš se sukobio sa finansijerima zbog nepoštovanja rokova ne za jedan već za dva dogovorena filma! Nakon što su im se razišli putevi, režiser je prodao Palme d’Or koju je osvojio u Kanu kako bi skupio sredstva za “Blue”. Venecija je prvi filmski festival na kojem će predstaviti novi film sa amaterskom glumačkom postavom. Novi film je, inače, porodična saga koja govori o mladiću koji posećuje rodni grad na jugu Francuske.

The Shape of Wather

 
Giljermo del Toro predstavlja još jedno sjajno ostvarenje! U toku Hladnog rata u vladinoj laboratoriji čovek-riba je stvorenje koje se čuva od javnosti. Sali Hokins glumi nemu zaposlenu koja komunicira i stvara vezu sa ovim stvorenjem. Ipak, to se ne dopada baš svima.

Caniba

Lucien Castaing-Tejlor i Verena Paravel ponovo su udružili snage i stvorili film o japanskom kabinalu Isei Sagavi, koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio i pojeo holandskog kolegu u Parizu 1981. godine. U Francuskoj je proglašen ludim, deportovan u Japan, a od tada je slobodan. Sagava danas piše romane i crta stripove. U dokumentarcu se pojavljuje sa svojim starateljem, bratom i govori o svojoj želji za “mesom”.

HL/Izvor: B92.net

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime