Home»Film»Komedija ili drama… Sorentino snima film o Silviju Berluskoniju

Komedija ili drama… Sorentino snima film o Silviju Berluskoniju

2
Shares
Pinterest Google+

Italijanski reditelj Paolo Sorentino trenutno u Rimu snima scene iz filma o životu Silvija Berluskonija, a mnoštvo devojaka u kratkim suknjama i potpeticama privuklo je pažnju mnogih turista i prolaznika.

Prva scena snimljena je u noći sa utorka na sredu, između rimskog foruma i Koloseuma, pred očaranim očima turista, prema snimcima objavljenim u italijanskoj štampi.

Paolo Sorentono/Photo: YouTube printscreen
Paolo Sorentono/Photo: YouTube printscreen

Novo Sorentinovo delo nazvano je “Loro” (Oni), da označi ogromnu Berluskonijevu svitu. To je i igra reči sa rečju “l’oro”, ili zlato, koje dočarava luksuzan način života čuvenog biznismena i političara, ocenjuje italijanska štampa.

Za ulogu Silvija Berluskonija, koji je tri puta bio italijanski premijer, reditelj se okrenuo svom omiljenom glumcu Toniju Servilu (glavna uloga u filmu Grande Bellezza).

Toni Servilo/Photo: imdb
Toni Servilo/Photo: imdb

Ganpija Tarantinija, čoveka optuženog da je dovodio prostituke u Berluskonijevu kuću, igraće glumac Rikardo Skamarćo.

Tokom prpreme njegovog osmog dugometražnog filma Sorentina je lično primio i Silvio Berluskoni.

On je izrazio oduševljenje što razgovara sa jednim od svojih omiljenih reditelja i čak je ponudio na raspolaganje za snimanje svoju kuću na Sardiniji, i porodični mauzolej koji se nalazi pored njegove kuće kod Milana, gde su organizovane čuvene žurke “bunga bunga”.

Kada je u maju upitan o svom projektu za vrijeme Kanskog filmskog festivala Sorentino je objasnio svoj izbor.

– Zato što sam Italijan i želim da snimim film o Italijanima. Berluskoni je arhetip italijanstva i preko njega mogu da govorim o Italijanima – rekao je tada Sorentino.

Silvio Berluskoni/Photo: facebook@silvioberlusconi
Silvio Berluskoni/Photo: [email protected]

Napolitanski reditelj je 2008. imao film “Div” (Il Divo), portret italijanskog političara Đulija Andreotija koji je tri puta bio predsjednik vlade, koga je takođe tumačio Toni Servilo.

Sorentino je ostvario svetsku slavu filmom “Velika lepota” (La Grande Bellezza) koji je osvojio Oskara za najbolji strani film 2014. godine. I u tom filmu je Servilo igrao glavnu ulogu.

HL/Izvor: beta

Previous post

CZECH ONE... King Krul objavio novi video posle četiri godine

Next post

Prerušena Anastasija pojavila se u Idolu, rekli joj da "zvuči skoro kao Anastasija"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *