Home»Pulse»Puls grada»VEČE U ČAST LEONARDA KOENA u Domu kulture Studentski grad

VEČE U ČAST LEONARDA KOENA u Domu kulture Studentski grad

3
Shares
Pinterest Google+
Leonard Koen/ Photo: Facebook
Leonard Koen/ Photo: Facebook

U utorak, 22. avgusta, u Domu kulture Studentski grad, biće održano veče u čast legendarnog umetnika Leonarda Koena, a uvodničar će biti Mićun Ristić.

Kada se 1967. otisnuo u kantautorske vode Koen je imao četiri pesničke zbirke, dva romana i niz književnih nagrada iza sebe. Ipak su njegovi stihovi, složeni i vrlo lični, tek u muzičkom kontekstu i nošeni hipnotišućim glasom, uplovili u intimu miliona lјudi.

Krajem sedamdesetih je imao nervni slom i dugo se lečio. Na kraju se pomolio i petogodišnje ćutanje okončao knjigom milosti. Onda je sa “I’m Your Man” postao pop zvezda.

Na “The Future” se obračunavao s pravcem u kom se kreće sadašnje društvo; iz njega se povukao u budistički manastir. Nije postao budista, ali su dva spiritualna albuma i “Knjiga čežnje” sabrali uvide sa ove duhovne potrage. Na scenu se vratio u poznim godinama, delom zbog prevare dugogodišnje prijatelјice i menadžerke koja je proneverila njegov novac. Koncerti koje je sa mladićkom energijom održao u ovom milenijumu ujedinili su pripadnike svih generacija i lјubitelјe različitih muzičkih žanrova, od panka do šansone. U ovom periodu je pomirenost sa životom i sa samim sobom dala novu boju Leonardovoj muzici i poeziji, a na poslednjem albumu pomirio se i sa smrću.

Uz kraću uvodnu reč, program, koji počinje u 19 časova u DKSG, činiće video izbor bitnih pesama i nastupa Leonarda Koena.

HL

Previous post

KO... EMINEM? Reper promenio imidž, na ulici ga ne biste prepoznali...

Next post

Tramp (ponovo) pokazao šta misli o umetnicima: Ne dolazi na dodelu Kenedi nagrada, otkazao i prijem u Beloj kući

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *