LJUBAVNA PRIČA ZA SVA VREMENA…. Bilja Krstić i Bistrik objavili novi spot za pesmu “Ioane, Ioane”

0
157
Biljana Krstić/Photo: Promo
Biljana Krstić/Photo: Promo

Srpska world music zvezda Bilja Krstić i njen orkestar Bistrik objavili su spot za numeru “Ioane, Ionae”.

Iščekujući spot za ovu pesmu, fanovi na društvenim mrežama zapitali su se – šta zapravo znači “Ioane, Ioane” (čita se i peva – Jonje, Jonje), i kome je pesma posvećena.

– Reč je, zapravo, o jednoj ljubavnoj priči poput onih koje smo slušali od naših baka i deka o vremenima u kojima su naši preci živeli – kaže Bilja i objašnjava:

Bilja Krstić/ Photo: Miloš Šarović
Bilja Krstić/ Photo: Miloš Šarović

– U spotu, Jonje je viđeniji momak koji voli siromašnu devojku, ali njihova ljubav osuđena je na neuspeh jer se Jonje, ipak, odlučuje za devojku iz bogate kuće.

Kako se tada živelo i šta je bilo u srcima ovih mladih ljudi, oseća se i čuje kroz tekst i muziku pesme kojom Bilja Krstić i Bistrik nastavljaju promociju svog novog albuma “Svod”.

Pesma “Ioane, Ioane ” (Jonje , Jonje) već je veliku pažnju izazvala i na svetskim play listama Word music scene, s obzirom na to da je engleski izdavač  Arc Music album objavio i za svetsko tržište, dok je domaći izdavač Hi-Fi Centar.

Za samo nekoliko dana na You Tubeu spot je zabeležio veliki broj pregleda, zahvaljujući i originalnoj ekranizaciji, čiji je autor Aleksandar Šekularac.

Kadrovi za spot snimani su u Rogljevu, selu kod Negotina, koje datira iz druge polovine 19 veka i vrlo je autentično zbog građevina iz ovog  perioda.

Četiri dana sa velikom pažnjom i entuzijazmom snimana je ova ljubavna muzička priča, a svakom detalju posveća je velika pažnja. Kostimi za spot šiveni su po uzoru na originalne nošnje kakve je narod tog kraja nekada nosio. Izradila ih je Mona Mišić, takođe iz Negotina, a i nakit je usklađen sa vremenom o kom peva Bilja u pesmi “Ioane , Ioane”(Jonje , Jonje).

POGLEDAJTE NOVI SPOT BILJE I BISTRIKA:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime