ULICA JE MOĆNA SCENA… Novosadski Festival uličnih svirača 17. avgusta stiže u Beograd

0
25
Festival uličnih svirača/Photo: facebook@UlicniSviraci
Festival uličnih svirača/Photo: facebook@UlicniSviraci

Jedan od najvećih besplatnih regionalnih festivala ulične umetnosti, Festival uličnih svirača predstaviće se u četvrtak, 17. avgusta publici u Beogradu na velikoj žurci zagrevanja u klubu Polet.

Delić atmosfere tog fesivala organizatori će građanima Beograda preneti kroz muzički program, film i izložbu, a početak je zakazan za 20 časova.

Program u Beogradu otvoriće kantautorka Nađa Vračarić iz Novog Sada, koja muziku stvara pod uticajem bendova kao što su Arcade Fire i The Beatles.

https://www.youtube.com/watch?v=GAo4KTCK0r4

Ova mlada muzičarka je na scenu stupila 2013. godine, a od tada je imala više od 30 nastupa, između ostalog i na Exit festivalu.

Nastupiće i DJ Rim Runner, a biće prikazan i dvadesetominutni dokumentarni film o Festivalu uličnih svirača, autora Nemanje Babića.

U izložbenom prostoru kluba Polet biće prikazane fotografije i plakati sa prošlogodišnjeg festivala.

Festival uličnih svirača biće ove godine održan od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu kao deo Gradić festa.

Festival uličnih svirača/Photo: facebook@UlicniSviraci
Festival uličnih svirača/Photo: facebook@UlicniSviraci

Svake godine ovaj festival poseti više od 45 hiljada ljudi iz Srbije i regiona, a specifičan je po programu umetnika iz celog sveta, za publiku od 3 do 103 godine.

Ulaz na žurku zagrevanja u Beogradu je besplatan, kao i na sve ostale sadržaje koji publiku očekuju tokom tri dana trajanja Gradić festa u septembru.

HL/Izvor: Beta

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime