OSLADILO IM SE DA BUDU ŠTRUMFOVI… Špansko selo neće da bude opet “špansko selo”

0
165
Oglasi

Selo Juzkar u blizini Malage u Andaluziji pre pet godina okrečeno je u plavo pošto je izabrano kao jedna od lokacija snimanja filma “Štrumpfovi” 3D.

Aprovechando la semana santa nos ponemos de viaje con destino a Júzcar. Qué os parece? #júzcar

A post shared by Viaja españa (@viaja_esp) on

Ipak, naslednici tvorca istoimenog stripa sada traže da se meštani odreknu svih aktivnosti u vezi sa ovim animiranim junacima.

Kompanija Sony, producent filma, obećala je još 2011. godine da će vratiti seoce u brdima u prethodno stanje, ali je lokalno stanovništvo shvatilo da ima koristi od svojih plavih kuća. 

Júzcar #juzcar #malaga #andalucia #spain #pitufos #evening #hot #summer

A post shared by Raúl Vera (@raul__vera) on

Turizam je u Juzkaru zbog neobične boje smabenih objekata počeo da cveta, pa je umesto 3.000 gostiju u selo sada počelo da se sliva 80.000 ljudi godišnje, prenosi The Independent.

Štrumpfovi su uskoro krasili ulice i zidove kuća, prodavci su prodavali suvenire i plišane igračke u obliku popularnih crtanih junaka, a neki od lokalaca počeli su čak da se oblače kao štrumpfovi ili nose njihove kostime kako bi se turisti slikali sa njima.

 

Papa #smurf overlooking his #smurfvillage in #juzcar

A post shared by Mike Garrett (@mike.t.garrett) on

Iako su lokalci pristali da plate 12 odsto poreza na sav prihod koji je vezan za štumpfove, načelnik sela nedavno je objavio na lokalnom sajtu da će 15. avgusta biti obustavljene sve aktivnosti koje imaju veze sa plavim junacima, piše The Local.

Kuće, međutim, ipak neće biti prekrečene.

Izvor: b92.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime