Veče avangardnog džeza i disko muzike… Mark Ribo i The Young Philadelphians 27. oktobra u Domu omladine

0
27

Jedan od najcenjenijih američkih avangardnih gitarista svih vremena Mark Ribo nastupiće 27. oktobra u Domu omladine u okviru 33. Beogradskog džez festivala.

Mark Ribo/ Photo: youtube.com printscreen
Mark Ribo/ Photo: youtube.com printscreen

Ribo će se publici predstaviti najnovijim projektom The Young Philadelphians, u kome će deliti scenu sa velikom bas zvezdom Džamaladinom Takumom.

Projekat The Young Philadelphians odaje počast avangardnom džezu i disko muzici. Neočekivani miks počiva na pank-fanku prve postave grupe Prime Time legendarnog Orneta Kolmena, ali i na optimističkom pulsu filadelfijskog soula sedamdesetih godina.

U tu svrhu, gitarista Mark Ribo angažovao je dvojicu nekadašnjih članova Prime Timea, basistu Džamaladina Takumu i bubnjara Kelvina Vestona, obojicu poreklom iz Filadelfije, kao i gudački trio, nezaobilazan za disko-fank.

Mark Ribo/ Photo: youtube.com printscreen
Mark Ribo/ Photo: youtube.com printscreen

Spajajući vizionarski džez sa stavom, što je tema ovogodišnjeg Beogradskog džez festivala, i disko zvuk, nastala je jedinstvena supergrupa koja je pravi hit na brojnim džez manifestacijama po svetu.

Duhovita i duboka muzika koju nudi skup džez muzičara pod vođstvom Riboa, proslavlja moć džeza da okuplja ljude, karakterističnu za ovaj žanr od njegovih početaka.

Beogradski džez festival, pod sloganom “Džez vizije” biće održan od 26. do 30. oktobra sa tradicionalnim duplim koncertnim programom svake večeri, u salama Doma omladine Beograda i u Sava Centru.

Ulaznice za ovaj koncert su u prodaji po ceni od 1000 dinara, na Blagajni Doma omladine Beograda i preko Eventim mreže.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime