Home»Film»Festival filmskog scenarija od 13. do 17. avgusta u Vrnjačkoj Banji

Festival filmskog scenarija od 13. do 17. avgusta u Vrnjačkoj Banji

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Festival filmskog scenarija, 41. po redu, održaće se od 13. do 17. avgusta u Vrnjačkoj Banji. U takmičarskom programu biće prikazano 14 filmova, dok će van konkurencije na zatvaranju publika gledati ostvarenje “Na mlečnom putu” Emira Kusturice.

Dragoljub Vojnov, koji je prethodne četiri godine bio umetnički direktor i producent festivala, rekao je da ni ovoga puta nije vršena selekcija već će biti predstavljena celokupna produkcija, s tim što su neka ostvarenja, poput “Sporazuma” i “Dnevnika mašinoviđe” predstavljeni još prošle godine.

Photo: Promo
Photo: Promo

Na programu će biti filmovi “Afterparti” po scenariju i u režiji Luke Bursaća, “Biser Bojane” po scenariju Vladana Ðurđevića i u režiji Milana Karadžića, “Igla ispod praga” Ivana Marinovića, “Ime: Dobrica, prezime:nepoznato” Srđe Penezića, “Jesen samuraja” (Dimitrije Vojnov/Danilo Bećković), “Kozje uši” (Vladislava Vojnović/Marko Kostić).

Za nagrade će se takmičiti i “Naši očevi, majke i njihova deca” Sanje Savić, “Povratak” Predraga Jakšića, “Rekvijem za gospođu J” Bojana Vuletića, “Santa Maria della Salute” Zdravka Šotre, “Slepi putnik na brodu ludaka” (Vule Žurić/Goran Marković), “Stado” (Nebojša Romčević/Nikola Kojo), “Vetar” (Ana Rodić/Tamara Drakulić), “Zona Zamfirova-drugi deo” (Ivana i Miroslav Mitić/Jug Radivojević).

Vojnov je rekao da je među scenaristima i rediteljima dosta debitanata, a prvi put se Kusturica predstavlja na festivalu kao scenarista.

"Jesen samuraja"/ Photo: jesensamuraja.com
“Jesen samuraja”/ Photo: jesensamuraja.com

Tri nagrade za scenario dodeliće žiri u sastavu producent i magistar nauka iz oblasti umetnosti filma Filip Dautović (predsednik), reditelj i scenarista Stevan Filipović i dramski pisac, scenarista, glumac i reditelj Milan Jelić, dok će žiri kritike dodeliti nagradu “Slavko Lazarević” lista “Ilustrovana politika”.

Previous post

Provokacija, eksploatacija ili sjaj i beda Bakingemske palate... Frka u Engleskoj pred prikazivanje dokumentarca o Dajani

Next post

Kakva vremena, takvi i spotovi... Garbage objavili video za "No Horses"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *