Home»Muzika»Oni su spojili post-rok, džez i flamenko – i zvuče sjajno… City of the Sun 27. avgusta u DOB-u

Oni su spojili post-rok, džez i flamenko – i zvuče sjajno… City of the Sun 27. avgusta u DOB-u

3
Shares
Pinterest Google+

City of the Sun, akustični post-rok trio iz Njujorka održaće koncert 27. avgusta sa po;etkom u 21:00 čas u Domu omladine Beograda u organizaciji koncertne agencije Rock svirke.

City of the Sun/ Photo: Facebook @wearecityofthesun
City of the Sun/ Photo: Facebook @wearecityofthesun

Zvuk benda City of the Sun mešavina je nekoliko žanrova kao što su post-rok, ciganski džez, flamenko i indi-rok.

Započevši svoje putovanje iz raznih delova sveta i nastupajući po metro stanicama i ulicama Njujorka, City of the Sun vuku svoje korene iz različitih žanrova muzike.

Ako preslušate njihov debi album “To the Sun and All the Cities In Between” i čujete kombinaciju modernog post-rok ambijenta i frenetičnog flamenko gitarskog stila shvatićete da nije uvek potreban vokal da bi ste bili očarani.

City of the Sun/ Photo: Facebook @wearecityofthesun
City of the Sun/ Photo: Facebook @wearecityofthesun

City of the Sun su Džon Pita, Avi Snou i Zak Para. Sa dve akustične gitare, kutijom, zvonom i zvečkama, oni stvaraju zvuk koji je daleko veći i širi nego što to deluje pogledom na spisak instrumenata koje koriste.

Njihovo stvaralaštvo nazvano je “rekonstrukcija akustične muzike”. Instrumentalna je i svetska, šireći se od post-rok dinamike do ciganskih džez sinkopacija. City of the Sun definišu pojam eksperimentalne muzike.

Od okupljanja u Njujorku početkom 2011. godine, ovaj trio nastupao je u svim delovima ove metropole, od ulica i potkrovlja do rasprodatih poznatih koncertnih prostora kao što su: Rockwood Music Hall, Brooklyn Bowl, Mercury Lounge, and The Gramercy Theatre.

Delili su binu sa raznim umetnicima kao što su član Rokenrol kuće slavnih (Rock & Roll Hall of Fame) Marki Ramon, Matisyahu, Greg Alman) i Greensky Bluegrass.

Održali su i ekskluzivne nastupe na TEDx showcase’s i TED Talks.

Debi album  “To the Sun and All the Cities In Between” snimljen je sa samo jednim mikrofonom, kao deo Chesky Binaural + Series. Dragulj za prave audiofile, ovaj album je jedan od najprirodnijih i najčistijih ikada snimljenih.

City of the Sun/ Photo: Facebook @wearecityofthesun
City of the Sun/ Photo: Facebook @wearecityofthesun

Ulaznice za koncert u Domu omladine mogu se kupiti od 29. jula po promotivnoj ceni od 400 dinara (ograničen kontigent) na prodajnim mestima Eventima, Gigstixa, DD Ticketsa i u Felix Shopu.

Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 600, a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 800 dinara.

Previous post

Džin Kiss Simons: Neće biti albuma dok ne bude naplativ, nismo mi humanitarna organizacija

Next post

Trent Reznor muški "počastio" Trampa: On je vulgarni, groteskni lik, potpuni je*eni moron

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *