Ko kaže da je južnije tužnije… Osveženje Fest 4. avgusta u Pirotu

0
83
Photo: Promo
Photo: Promo

Jubilarni deseti Osveženje Fest u Pirotu održaće se 4. avgusta na novoj lokaciji  – Omladinskom stadionu. Pošto se na pirotskoj Tvrđavi izvode radovi organizatori festivala (UG Osveženje) dlučili su se za novu lokaciju.

Na Osveženje Festu ove godine će nastupati: Bjesovi, Pero Defformero, Crveni karton, Rusty Strings i Codex.

Rusty Strings

Rusty Strings je bluz/rok bend iz Pirota koji postoji dve godine  i čine ga iskusni muzuičari. Neguju bluz zvuk, sa primesama klasičnog rokenrola, a na festivalu će se publici predstaviti setom autorskih pesama.

Crveni karton

Crveni Karton/ Photo: Facebook @crvenikartonKS
Crveni Karton/ Photo: Facebook @crvenikartonKS

Pank rok ska sastav, jedan od predvodnika nove generacije srpskih bendova, Crveni Karton, oformljen je 2010. godine u Kruševcu.

Prvi EP objavili su samostalno kao i prvi album pod nazivom “Bekstvo u realnost”.

Pero Defformero

Pero Defformero/Photo: facebook@Pero Defformero Band
Pero Defformero/Photo: facebook@Pero Defformero Band

Kultni, kontroverzni, alternativni, metal-folk… i mnogo toga još, novosadski bend Pero Defformero postoji još od 1993. godine i veoma dobro je poznat domaćoj publici pa ga i nije potrebno posebno predstavljati.

Njihov album “JeR to liči na taj način” proglašen je za najbolje metal izdanje 2014. po izboru posetilaca Serbian Metal portala.

Bjesovi

Bjesovi/ Photo: Facebook @arsenalfest (Zoran Lazarević Laki)
Bjesovi/ Photo: Facebook @arsenalfest (Zoran Lazarević Laki)

Legendarne Bjesove nije potrebno posebno najavljivati. Činjenica da i posle 20 godina postojanja imaju brojnu publiku govori sama za sebe.

A Bjesovi su: Zoran Marinković (vokal), Slobodan Vuković (gitara), Ivan Kovačević (gitara), Marko Marković (bas), Miroslav Marjanović (bubnjev) i Ramon Hamel (bubnjevi).

Codex

Codex/ Photo: Facebook/ Udruzenje Osvezenje
Codex/ Photo: Facebook/ Udruzenje Osvezenje

Za dobro raspoloženje ljubitelja elektronskog zvuka biće zadužen Codex, beogradski drum n bass kolektiv koji je u Srbiju doveo više od 100 internacionalnih DJ-eva sa samog vrha drum’n’bass, breakbeat, jungle i dubstep scene.

Oni stoje iza novootvorene Metnem izdavačke kuće koja je za kratko vreme postala poznata širom planete. Članovi Codexa su Ranko (Phase) Marić, Đorđje (Tox) Milašinović, Vladimir (Kastiljas MC) Bastaja.

Program i satnica festivala:
20:00 Otvaranje festivala
20:15 Rusty strings
21:00 Crveni karton
21:45 Pero Defformero
23:00 Bjesovi
00:30 Codex

Ulaznice za Osveženje fest možete da nabavite po ceni od 300 dinara u pretprodaji. Na dan koncerta cena ulaznice je 400 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime