Kijanu Rivs na kakvog nismo navikli… Premijera filma “Gadna gomila” 31. avgusta u domaćim bioskopima

0
30
Gadna gomila (Suki Vaterhaus, Džejson Momoa)/ Photo: Promo
Gadna gomila (Suki Vaterhaus, Džejson Momoa)/ Photo: Promo

Postapokaliptični film “Gadna gomila” govori o svetu bezakonja, distopije, kriminala i beznađa. Ovu neobičnu priču ekranizovala je rediteljka i scenaristkinja Ana Lili Amirpur, amerikanka iranskog porekla, predstavljajući jedan smeli žanrovski eksperiment.

Radnja filma “Gadna gomila”, smeštena u vrelim pustinjskim dinama, fokusira se na Arlen (Suki Vaterhaus) koja neslavno završava u zabiti van granica civilizacije gde postaje zarobljenik grupe kanibala. I dok se Arlen prilagođava životu među “gadnom gomilom”, shvata da odabir zla ili dobra uglavnom zavisi od toga pored koga se nalazi.

Gadna gomila (Kijanu Rivs)/ Photo: Promo
Gadna gomila (Kijanu Rivs)/ Photo: Promo

Film je imao svetsku premijeru prošlog septembra na Filmskom festivalu u Veneciji, kada je brendiran kao “romantični horor-triler” i nagrađen specijalnom nagradom žirija.

“Gadna gomija” je okupila sjajnu ekipu glumaca, među kojima su Kijanu Rivs, Džejson Momoa, Džim Keri, Suki Vaterhaus, Dijego Luna i Đovani Ribisi.

Gadna gomila/ Photo: Promo
Gadna gomila/ Photo: Promo

Lili Amirpur je film snimala u kalifornijskom Slab Sitiju u kome, pod oskudnim uslovima, živi mnogočlana zajednica ilegalnih stanara od kojih se mnogi pojavljuju kao statisti u filmu.

Domaća publika će imati priliku da pogleda “Gadnu gomilu” od 31. avgusta u odabranim bioskopima širom Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime