Bajka s tužnim krajem… Dokumentarac “Dajana: Prema njenim rečima” 6. avgusta na Nacionalnoj Geografiji

0
238
Princeza Dajana/ Photo: Promo

Godine 1991, u Kensingtonskoj palati u Londonu, Dajana, princeza od Velsa, učestvovala je u nizu tajnih intervjua koje je, uz njenu dozvolu, za novinara Endrjua Mortona zabeležio blizak prijatelj.

Princeza Dajana/ Photo: Anwar Hussein/WireImage
Princeza Dajana/ Photo: Anwar Hussein/WireImage

Morton je pisao knjigu o Dajaninom životu da bi otkrio kakav je zapravo život žene koja je fotografisana više puta od ijedne druge na svetu.

Dokumentarni film National Geographic kanala “Dajana: Prema njenim rečima” otkriva njene misli i osećanja u veoma specifičnom trenutku njenog života, predstavljajući jednu stranu priče – njenu stranu. Ispričana u potpunosti princezinim glasom, većina ovih jedinstvenih snimaka nikad ranije nije emitovana.

[infobox title=’Dajana – od vaspitačice do princeze…’]

Princeza Dajana/ Photo: Promo
Princeza Dajana/ Photo: Promo

Samo nekolicina javnih ličnosti bila je voljena i ostala zagonetna kao Dajana, princeza od Velsa. U trenutku kada je stidljiva vaspitačica svojim prirodnim šarmom privukla pažnju naslednika kraljevskog trona, moderna ikona je rođena.

Pričajući živopisne detalje, princeza Dajana se priseća priče o svom životu opisujući okolnosti u kojima se našla 1991. godine. Ona otvoreno vodi gledaoce od svog nesrećnog detinjstva do nespretnog upoznavanja sa Njegovim Visočanstvom princom od Velsa kad je imala samo 16 godina, kao i dramatične priče o proboju mlade devojke na svetsku scenu.

Štampa ju je progonila, a nacija ju je prihvatila, očarana “bajkovitom” romansom, dok je ona bila potpuno nepripremljena na slavu koja ju je okružila.[/infobox]

Dokumentarni film “Dajana: Prema njenim rečima” spaja arhivske video snimke i fotografije sa  retko emitovanim audio snimcima. Emisija će biti premijerno emitovana 6. avgusta u 22:00 časa na kanalu National Geographic.

U izvršnoj produkciji priznatog dobitnika nagrade Pibodi, Toma Dženingsa iz kompanije “1895 Films” (“Katastrofa Čelendžera: Izgubljeni snimci”, “Martin Luter King: Snimci ubistva”), novi dokumentarac daje svežu perspektivu princezinog emocionalnog putovanja od detinjstva do veze sa Njegovim Visočanstvom princom od Velsa i njenog javnog života pod mikroskopom.

Princeza Dajana/ Photo: Promo
Princeza Dajana/ Photo: Promo

– National Geographic je posvećen emitovanju prvoklasnih dugometražnih filmova koji pokrivaju vanvremenske, provokativne i globalno relevantne priče – rekao je Tim Pastore, predsednik originalnog programa i produkcije televizije National Geographic i dodao:
– Ovaj film nije izuzetak i nudi novu perspektivu i uvid u ličnu verziju priče Dajane, princeze od Velsa, nastavljajući našu dugu tradiciju pružanja jedinstvenog pristupa značajnim događajima.

Princeza Dajana/ Photo: Promo
Princeza Dajana/ Photo: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime