Home»Film»Pogled u budućnost svetskog filma… Brač Film Festival od 10. do 12. avgusta u Supetru

Pogled u budućnost svetskog filma… Brač Film Festival od 10. do 12. avgusta u Supetru

3
Shares
Pinterest Google+

Posle dve uspešne godine, treći rođendan Brač Film Festival proslaviće od 10. do 12. avgusta 2017. u Supetru na ostrvu Braču.

Ovogodišnji program bogatiji nego ikad nastavlja glavni cilj Festivala – promociju mladih i prespektivnih filmskih stvaralaca.

U organizaciju festivala uključeni su pored mladih studenata iz regije (Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore) prvi puta i studenti iz celog sveta (Engleske, Francuske, Libana pa sve do daleke Kine).

Kratkometražni filmski program donosi filmove mladih autora iz Amerike, Esonije, Danske, Norveške, Belgije, Slovenije, Srbije i Izraela.

Internacionalni ekipa koja broji više od 60 mladih entuzijasta boraviće tokom Festivala u Supetru i učestvovati u radionicama, projekcijama, predavanjima i okruglim stolovima.

Photo: Promo
Photo: Promo

Glavni program Festivala, otvoren za javnost, je dugometražni program koji će se održati u letnjem bioskopu.

Na programu će biti poznati naslovi kao što je hrvatski film “Ministarstvo ljubavi”, crnogorski dugometražni prvenac “Igla ispod prag” i francuski filma “Projekt: Zajedno” predstavljenog na prošlogodišnjem festivalu u Canu.

Mlade filmadžije podržaće i autori dugometražnih filmova, redatelj filma “Ministarstvo ljubavi”, Pavo Marinković i glavni glumac Stjepan Perić.

Na festival se vraća i Vinko Brešan koji će svoje iskustvo i znanje predočiti kroz masterclass na temu “Kako od ideje stvoriti film?”, a drugu godinu za redom vraća se i uspešni srpski producent Miroslav Mogorović.

Photo: Promo
Photo: Promo

Projekcijama za decu i nagrađivanim filmovima “Uzbuna na Zelenom vrhu”, “Mali Gangster” i “Novi klinac” Brač Film Festival nastavlja da edukuje najmlađe i pomaže im u sticanju navike odlaska u bioskop. Zbog prošlogodišnjeg ogromnog interesovanja i velikog broja posetilaca, ove godine se program seli u prostorije Osnovne škole Supetar i besplatan je za svu decu.

Tokom Festivala bitće otvorena izložba fotografija “Premijere” Marijane Marinović, rodom Bračanke koja dugi niz godina živi u Njujorku i fotografiše poznate i slavne na crvenim tepisima širom diljem SAD.

Celokupan program obogaćen je dodatnim aktivnostima i izložbama, a moguće ga pogledati na sledećem linku –  www.bracfilmfestival.hr.

Previous post

Evo kako zvuči "Comfortably Numb" kada je pevaju Rodžer Voters i Edi Veder

Next post

ŠTA ZNA KAMEN ŠTA SU 74 GODINE... Srećan rođendan ser Mik Džeger

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *