Niški džezeri osvojili svet: Album “Innate” grupe EYOT objavljen u Japanu

0
119
Eyot/Photo: facebook@eyotband
Eyot/Photo: facebook@eyotband

Poznati niški ambiente/jazz bend EYOT odavno je prevazišao granice Srbije, ali sada su dobili ogromno priznanje na globalnom nivou.

Naime, njihov album “Innate” zvanično je objavljen u Japanu, pod okriljem AMSA Records. Album je u februaru premijerno izašao u Americi, a za naše tržište će, kako najavljuju članovi benda, biti objavljen na jesen.

Dejan Ilijić (klavir), Slađan Milenović (gitara), Miloš Vojvodić (bubnjevi) i Marko Stojiljković (bas) održali su više od 100 koncerata širom sveta, a publika i kritičari saglasni su da je EYOT jedan od najzanimljivijih bendova koji se u Evropi pojavio u protekloj deceniji.

https://www.youtube.com/watch?v=vV-s16P8AWI

Žanrovski slobodan, EYOT donosi neverovatan alternativni elektro zvuk koji pliva od roka do klasičnog džeza, od panka do ambijetala, od impresionizma do romantizma, “spakovanih” u snažne kompozicije. Njihovi živi nastupi prepuni su energije i emocija koje publiku vode duboko u njihov lični muzilki svet i stvaraju jedinstveno iskustvo.

Bend je do sada objavio četiri albuma (“Horizon” 2010, “Drifters” 2013, “Similarity” 2014. i aktuelni “Innate”, a pobednici su brojnih festivala i takmičenja širom regiona i Evrope.

Eyot/Photo: facebook@eyotband
Eyot/Photo: facebook@eyotband

Prvi naredni nastup EYOT će imati u petak, 27. jula na Zelenkovac Jazz festivalu u BiH, a publika u Srbiji će moći da ih čuje tek krajem oktobra, u okviru beogradskog Jazz festivala. U međuvremenu, sviraće u Rumuniji, Kini i Hong Kongu.

Pa zar onda nije baš precizan naš naslov… niški džezeri su, definitnivno, osvojili svet.

HL

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime