Mark Olson, osnivač The Jayhawksa, 28. jula u Domu omladine Beograda

0
26

Mark Olson, osnivač, pevač i gitariste jedne od najvažnijih alt-kantri grupa u istoriji, The Jayhawks, i perkusionistkinja i pijanistkinja Ingun Ringvold održaće koncert 28. jula u Domu omladine Beograda u organizaciji koncertne agencije Rock svirke.

Mark Olson i Ingun Ringvold/ Photo: Facebook @markolsonmusic
Mark Olson i Ingun Ringvold/ Photo: Facebook @markolsonmusic

Mark Olson je američki muzičar i kantautor, osnivač alternativnih kantri bendova Jayhawks i Original Harmony Ridge Creekdippers.

Olson je osnovao Jayhawks 1985. godine zajedno sa pevačem i gitaristom Gerijem Lourisom. Bend je 1987. godine objavio “Blue Earth”, a 1992.  “Hollywood Town Hall” za Def American. Posle uspešnog singla “Waiting For The Sun” i turneje, bend je snimio jo jedan album – “Tomorrow the Green Grass” 1995. godine.

Iste godine, posle uspešnog singla “Blue”, Olson je napustio bend kako bi negovao bolesnu suprugu.

Dve godine kasnije, Olson je osnovao bend The Original Harmony Ridge Creekdippers, sa kojim je objavio albume “Pacific Coast Rambler” i “Zola and the Tulip Tree”.

Godine 2000. objavio je autobiografski album pod nazivom “My Own Jo Ellen”.

Mark Olson/ Photo: Facebook @markolsonmusic
Mark Olson/ Photo: Facebook @markolsonmusic

Njegov prvi solo album “The Salvation Blues” pojavio se na tržištu 2007. godine, a posle objavljivanja albuma krenuo je na turneju po Evropi i Americi zajedno sa violinistom Mišel Gazič i perkusionistom i klavijaturistkinjom Ingun Ringvold. Zajedno su odsvirali više od 300 koncerata.

Sa Geri Lourisom je 2008. godine objavio album “Ready for the Flood”, a posle toga i solo projekat “Many Colored Kite” (2010).

Članovi Jayhawksa ponovo se okupljaju 2011. godine,  snimaju album “Mockingbird Time” i kreću na novu turneju, a Olson 2012. godine ponovo napušta bend.

Novi solo album “Good-bye Lizelle” objavio je 2014. godine.

Cena ulaznice za koncert Marka Olsona u Domu omladine: promotivna 600 dinara, u pretprodaji 800 dinara  i na dan koncerta 1000 dinara. Prodajna mesta: Eventim, Gigstix, DD Tickets i Felix Shop.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime