PROPALE KARIJERE, SAMOUBISTVA I MISTERIOZNE SMRTI… Prokletstvo filma “Sam u kući”

0
43
Sam u kući/Photo: Promo
Sam u kući/Photo: Promo

Vest o smrti glumca Džona Herda, koji je u filmskom hitu “Sam u kući” glumio Kevinovog oca Pitera Mekalistera, šokirala je Holivud, bez obzira na njegove relativno pozne godine. Iako je imao 72 godine, nije imao većih muka sa zdravljem, osim problema s leđima, što je izgleda zapravo i dovelo do njegove smrti. Glumac je nedavno imao operaciju leđa, a njegova poslednja bivša supruga, Lana Pričard tvrdi da se Džon, boraveći sam u hotelskoj sobi posle operacije, slučajno predozirao.

Sam u kući/Photo: Promo
Sam u kući/Photo: Promo

Nije dugo trebalo da “isplivaju” svi skandali iz njegovog života. I zaista, ima tu svega. Majka njegovog sina Džeka, glumica Melisa Lio, dobila je bitku za starateljstvo na osnovu Herdove nasilne ćudi. Glumac je udario pred detetom, zbog čega je sud presudio u njenu korist, na kraju žestoke pravne borbe. ali, Melisa je često govorila kako Džon stalno špijunira nju i Džeka, a njen tadašnji dečko Džon rasel tvrdio je kako je Herd udario i njega.

Druga supruga, Šeron, s druge strane, optuživala ga je za manjak brige o njihovom sinu Maksu. Maks je imao tek 22 godine kad je počinio samoubistvo u svom domu prošloga decembra, a Šeron je za sve optužila Džona koji mu nikada nije posvećivao vreme, tvrdeći da je Maks “uvek osećao tu prazninu bez oca”.

Herda nisu mučili samo privatni problemi. Glumac je karijeru započeo vrlo perspektivno, a zatim je sve krenulo nizbrdo. Ovako je sam opisao svoju karijeru:

– Od karijere mladog glavnog glumca, došao sam do toga da sam sad samo neki bedni prevarant.

Ali Džon Herd je samo jedan od glumaca i filmske ekipe iz “Sam u kući”, koji se nisu preterano usrećili u privatnom i/ili poslovnom životu.

Glumac Mekoli Kalkin, koji je najviše bio u centru pažnje medija i studija, a u filmu je glumio malog pametnjakovića Kevina, ne deluje previše srećno, ni uspešno. Kako je od malena pred blicevima, ne čudi da je sav taj teret slave uzeo danak na njegovu stabilnost. Koliko mu je karijera cvetala u detinjstvu, toliko je propadala ako je odrastao, a sve su pratili i privatni brodolomi.

mekoli kalkin/Photo: facebook
mekoli kalkin/Photo: facebook

Kalkin je imao velikih problema s teškim drogama, a od njega su napravili sprdnju kad se na internetu pojavio snimak na kme Mekoli strasno ljubi svog kolegu iz benda u kojem svira. Iako se sve desilo na koncertu, kao deo performansa, odmah su počela nagađanja kako je glumac gej. Kalkin je napunio već 36 godina, a ništa ozbiljno u akrijeri nije uradio.

Danijel Stern je u filmu glumio provalnika Marva, ali od tog filma nije imao većih uzleta u karijeri. Nekoliko televizijskih uloga i pozajmljivanja glasova animiranim likovima doveli su ga do toga da se ne uzda u glumu, već da pronađe drugi poziv. Danas ima 59 godina, a u poslednje vreme upustio se u pisanje pozorišnih komada.

Sam u kući/Photo: Promo
Sam u kući/Photo: Promo

Džo Peši je provalnika Harija odglumio pošto je več dobio Oskara za film “Dobri momci”. To je ujedno bila i kruna njegove karijere, jer je sedam godina posle filma “Sam u kući”, 1999. godine, najavio svoje povlačenje iz glume kako bi se bavio muzikom. Muzički svet ga nije baš najbolje prihvatio, a ni njegov povratak u glumačke vode nije baš nagrađen ovacijama. Danas 74-godišnji Džo navodno se razvodio tri puta, iako je javno poznat samo jedan njegov brak (i razvod) s Klaudijom Jaro.

Ni Devin Retrej, koji je glumio Kevinovog bucmastog brata Baza, nije imao puno sreće u holivudskoj šumi. Dobio je tek poneku gostujuću ulogu u serijama, a danas 40-godišnjak, snimio je i bizaran dokumentarac koji prati njegove pokušaje da očara tadašnju ministarku spoljnih poslova SAD Kondolizu Rajs.

Džon Hjuz/Phptp: printscreen
Džon Hjuz/Phptp: printscreen

Da nisu samo glumci “pod prokletstvom” svedoči i sudbina producenta i scenariste filma Džona Hjuza, koji je zaslužan i za “The Breakfast Club” iz 1985. godine. Džon je iznenada umro 2009, sa samo 59 godina.

HL/Izvor: 100posto

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime