Home»Muzika»U OVOJ PESMI LINKIN PARKA KRIJE SE OPROŠTAJNA PORUKA ČESTERA BENINGTONA? “Za sobom vučem ono što me deprimira, kad bih to odbacio, bio bih slobodan…”

U OVOJ PESMI LINKIN PARKA KRIJE SE OPROŠTAJNA PORUKA ČESTERA BENINGTONA? “Za sobom vučem ono što me deprimira, kad bih to odbacio, bio bih slobodan…”

4
Shares
Pinterest Google+
linkin Park/ Photo: Facebook @linkinpark
linkin Park/ Photo: Facebook @linkinpark

Frontmen Linkin Parka oduzeo je seni život, a pesma “Heavy” koja je objavljena još u februaru svedoči o njegovom narušenom psihičkom stanju.

Posle samoubistva njegovog kuma Krisa Kornela maju ove godine, Čester je sebi oduzeo život na isti način. U trenutku samoubistva, pored njega je stajala napola popijena boca alkoholnog pića, ali ne i oproštajno pismo. Obožavaoci lika i dela frontmena Linkin Parka smatraju kako ga je on zapravo otpevao u pesmi “Heavy”, koja je objavljena u februaru ove godine.

“Ne sviđa mi se više moj um, gomila nepotrebne probleme, kad bih barem mogao da usporim. Želim sve da ostavim, ali osećam olakšanje u panici i ludim. Mislim da je sve o meni, ludim, jer ne mogu da pobegnem sili teže”.

Česterove kolege prisetile su se dana snimanja pesme, a iako je 41-godišnji pevač tada govorio kako se oseća dobro, kasnije je to porekao Majku Šinodi. Šinoda je Billboardu prepričao događaj sa snimanja:

– Pitao sam ga kako je. Odgovorio je da je sve u redu. Posle nekoliko minuta okrenuo se prema meni i rekao: “Znaš šta? Nisam dobro. Previše mi se stvari događa. Osećam da mi je voda došla do grla.”

"Talking to Myself" objavljena samo nekoliko sati pre vesti o Česterovoj smrti

Samo nekoliko sati pre vesti o samoubistvu Čestera Beningtona, Linkin Park je na YouTubeu objavii spot za pjesmu “Talking to Myself” ž
Opisana kao duboko lična pesma, “Talking to Myself” govori o poziciji supruge koja svog muža gleda dok se bori sa ličnim demonima.
Pesmu je napisao upravo Benington kao razmišljanja njegove supruge, a u spotu je on prikazan u bekstejdžu i dok nastupa na stadionima prepunim ljudi.

Poznato je da je pevač u detinjstvu bio seksualno zlostavljan, a s tom se traumom borio celog života, odajući se pritom alkoholu i drogama. Za njega je, kao i za svu zlostavljanu decu, to bio teret s kojim se vrlo teško nosio.

“Držim se, ali zašto je sve tako teško? Previše da bih to mogao da podnesem. Za sobom vučem ono što me deprimira, kad bih to odbacio, bio bih slobodan. Držim se”.

Pesma “Heavy” je prvi singl sa sedmog albuma benda, “One More Light”. Na njemu se nalaze i pesme “Nobody Can Save Me”, “Talking To Myself” i “Good Goodbye”, čiji nazivi takođe impliciraju Beningtonovo stanje, bez obzira na uobičajeno mračniji prizvuk koji je bend uvijek stvarao.

HL

 

Previous post

Završeno drugo veče 10. Demofesta... Sad se znaju svi finalisti, odluka pada večeras!

Next post

Glumac Džon Herd, otac iz filma "Sam u kući", pronađen mrtav u hotelskoj sobi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *