Predomislila se… Dž. K. Rouling najavljuje dve nove knjige o Hariju Poteru

0
37
J. K. Rouling/facebook@@JKRowling
Dž. K. Rouling/facebook@@JKRowling

Dž. K. Rouling, autorka romana o omiljenom malom čarobnjaku Hariju Poteru, koji je odrastao pred očima miliona obožavatelja, objaviće dve nove knjige koje će se baviti svetom magije.

Knjige će se pojaviti na tržištu u oktobru, povodom dvadesete godišnjice od izdavanja prvog romana.

Hari Poter/ Photo: imdb.com
Hari Poter/ Photo: imdb.com

Autorka je još početkom januara ove godine najavila izložbu, kojom će se obeležiti uspeh “Harija Potera i Kamena mudrosti”, koji se prodao u 450 miliona kopija, a preveden je na 29 jezika širom sveta.

Bio je to i temelj za uspešnu filmsku franšizu, koja je zaradila sedam milijardi dolara.

Hari Poter/ Photo: imdb.com
Hari Poter/ Photo: imdb.com

Prva nova knjiga baviće se istorijom hogvartske magije, a moćiće da se proučava nezin nastavni plan, odnosno ono što su čarobnjaci mogli da nauče na časovima herbologije, astronomije i brige o čarobnim bićima, a zvaće se “Hari Poter: Istorija čarobnjaštva”.

Druga će se najviše baviti mističnim temama kao što su alkhmija, veštičarenje i bićima poput jednoroga, a zvaće se “Hari Poter: Putovanje kroz istoriju magije”.

U  knjigama, koje će izdati British Library naći će se nikad viđene skice, ilustracije i delovi rukopisa Dž. K. Rouling. Ukratko, kompletan uvid u njen svet čarolije, iz koga je nastao i sam Hari Poter.

Izvor: 100posto.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime