Home»Muzika»Homeland»TAKO RADE ONI KOJI VOLE TO ŠTO RADE… Niški džezer drži besplatne časove muzike

TAKO RADE ONI KOJI VOLE TO ŠTO RADE… Niški džezer drži besplatne časove muzike

3
Shares
Pinterest Google+
Nenad Vasilić/Photo: facebook@Nenad Vasili'
Nenad Vasilić/Photo: facebook@Nenad Vasili’

Poznati niški kontrabasista i kompozitor Nenad Vasilić oduševio je mnoge svojim gestom, pošto je rešio da muzičku radionicu održi potpuno besplatno.

Njegovo muzičko znanje je zaista veliko, ali on ne želi da ga zadrži samo za sebe. Zato je i odlučio da svoje iskustvo i veštine podeli sa drugima i to potpuno besplatno.

Muzička radionica biće održana u prostorijama Niškog kulturnog centra, a škola će trajati tri dana – od 26. do 28. jula. Prijave nisu potrebne, navode organizatori, a poželjno je poneti svoj instrument.

Autor jedinstvenog udžbenika za basiste “Bass bookvar” i jedan od predavača ove radionice Milan Srdanović kaže da se ovi besplatni muzički časovi nastavljaju tokom vikenda 29. i 30. jula u muzičkoj školi “Music Land” na Bulevaru Nemanjića.

Milan Srdanović/Photo: facebook@BassBookvar. photo by Misa Shime
Milan Srdanović/Photo: facebook@BassBookvar. photo by Misa Shime

– Tu ćemo raditi master class specijalizovane kurseve samo za basiste. Vasilić će držati časove, a radićemo i individualnu nastavu i sa početnicima i sa onima koji imaju srednje ili napredno znanje. I ovi časovi su besplatni, kao i svake godine – pojašnjava Srdanović.

Nenad Vasilić godinama radi u Beču, prepoznatljiv je po spajanju džeza i muzike Balkana. Završio je džez studije u Gracu, ima snimljenih sedam albuma i sarađivao je sa eminentnim džezerima širom Evrope i sveta.

HL/Izvor: noizz.rs

Previous post

Žarko Laušević u Boru snima srpsku verziju "Pobesnelog Maksa"

Next post

Lana Del Rej je ljuta i nepristojna: Album joj "procurio" dva dana pre izlaska, ona bes iskalila na Twitteru

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.