Home»Fun»NIŠ ĆE TRI DANA BITI SVETSKA PRESTONICA STRIPA: Autori “Marvela” i “Dilan Doga” na Striporami Nišvilla

NIŠ ĆE TRI DANA BITI SVETSKA PRESTONICA STRIPA: Autori “Marvela” i “Dilan Doga” na Striporami Nišvilla

4
Shares
Pinterest Google+

Striporama 2017, novo izdanje festivala stripa, ilustracije i pop kulture, održaće se od 10. do 13. avgusta u niškoj Tvrđavi u organizaciji Nišville Jazz Festivala i striparnice Južni Darkvud, a biće posvećen obeležavanju 30. godišnjice od izlaska prvog broja stripa Dilan Dog u Srbiji.

Gost festivala će biti glavni urednik izdanja “Doga” Roberto Rekjoni. Njemu će se pridružiti i urednici srpskog izdanja – Marko Šelić Marčelo i Dušan Mladenović iz izdavačke kuće “Veseli četvrtak”, koja će za ovu priliku objaviti knjigu posvećenu Dilanu Dogu.

Striporama/facebook@striporama
Striporama/[email protected]

Gosti Striporame će i ove godine predstavljati najuticajnije škole stripa – američku, francusku, italijansku i japansku. Na spisku gostiju festivala biće još jedna zvezda italijanskog stripa – Emiliano Mamukari, crtač Dilana Doga i koautor strip serijala “Siročad”, zatim Bojan Vukić, uzdanica francuskog strip giganta Delcourt, Igor Kordej, jedan od najcenjenjih i najangažovanijih evropskih strip crtača u ovom trenutku, talenti bugarske strip scene Todor Hristov i Diana Naneva, domaće mlade crtačke snage Velibor Stanojević (Well-Bee), Jelena Đorđević i Jana Adamović, Enis Čišić iz Sarajeva koji je sarađivao sa kućom “Marvel”, i ilustratorska legenda “Politikinog Zabavnika” Boban Savić Geto.

Striporama, takođe, organizuje i Školu stripa za najmlađe posetioce festivala.

Striporama/facebook@striporama
Striporama/[email protected]

Želja organizatora je da se u društvu renomiranih gostiju festivala fanovima, ali i potencijalnim umetnicima, približi najpre svet stripa i ilustracije, a sa njima i pop kulture. “Striporama” je kombinacija neposrednog kontakta fanova sa omiljenim autorima (potpisivanje portfolija festivala, javni intervjui, izložbe), i umetnika sa njihovim poznatijim kolegama (tribine, radionice, predavanja). “Striporama” je jedini festival na ovim prostorima koji ima zvanični portfolio, sačinjen od ilustracija gostiju festivala koje su urađene upravo za ovu priliku.

Na festivalu će biti održana i berza strip izdanja.

HL

Previous post

Enjoy Sarma i tražićeš repete... Kovinski teškaši objavili dva spota i spremaju novi album

Next post

Neočekivana saradnja... Bane Lalić i Who See objavili zajednički singl "Nemoj da me trezniš"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *