Sabor, ali Rokenrola… Vidimo se 22. jula u Lučanima

0
39
Ritam nereda/ Photo: Facebook @arsenalfest (Andreja Marković)
Ritam nereda/ Photo: Facebook @arsenalfest (Andreja Marković)

Sabor Rokenrola, sada već tradicionalni muzički festival koji okuplja bendove raznih alternativnih muzičkih pravaca, održaće se 22. jula u Lučanima.

Mesto dešavanja je bašta Doma kulture, početak u 21:00 čas, ulaz je slobodan, a ove godine publika će moći da uživa u nastupu bendova: Dead Man’s Bells, Iskaz, Kanda kodža i Nebojša, i Ritam Nereda.

Photo: Promo
Photo: Promo

Kako organizatori ističu, cilj im je da odabirom vrhunskih izvođača pozicioniraju Sabor rokenrola pri samom vrhu regionalne festivalske ponude.

Takođe ističu izuzetnu važnost opstanka festivala, jer predstavlja jednu od retkih oaza i brana koje se suprostavljaju neukusu i nekulturi.

Dead Man’s Bells

Dead Man's Bells/ Photo: Facebook/ Dead Man's Bells
Dead Man’s Bells/ Photo: Facebook/ Dead Man’s Bells

Dead Man’s Bells iz Lučana je prvi bend koji će nastupiti na Saboru Rokenrola. Bend je nastao u januaru 2017. godine sa ciljem da aktivno učestvuje u hard core sceni Srbije i svojim autorskim radom doprinese istoj.

Članovi benda su: Vasilija Ristivojević (ritam gitara), Miloš Milinković (solo gitara), Aleksa Nenadić (bas gitara), Darko Marković (bubnjevi) i Dragana Milinković (vokal).

Iskaz

Iskaz/ Photo: Facebook @iskazz
Iskaz/ Photo: Facebook @iskazz

Pančevački bend Iskaz, koji ove godine obeležava 10 godina postojanja, poznat je po socijalno i psihološki angažovanim tekstovima.

Fuzija hip hopa, funka, hard corea i sličnih pravaca kao takva najbolje pojačava tekstove kroz koje se prožima bunt, poziv na buđenje, stavovi čoveka kao jedinke kao i pitanje postojanja čoveka.

Iskaz je do sada objavio četiri studijska albuma: “Natio” (2006), “Teorija Haosa” (2008), zatim “Eros” (2011) i “Tanatos” (2014) koji tematski čine celinu “Kritična Masa”.

Kanda kodža i Nebojša

Kanda kodža i Nebojša/Photo: facebook@kandakodzanebojsa
Kanda kodža i Nebojša/Photo: facebook@kandakodzanebojsa

Kultne beogradske rokere bend Kanda kodža i Nebojša nije potrebno posebno predstavljati. Pune dve godine je prošlo od albuma “Volja za noć” do novog singla “Prekidi ponovo”, a svi koji misle da je ovo jedina nova pesma benda definitivno treba da dođu na Sabor Rokenrola u Lučanima.

Ritam Nereda

Gitarijada, Ritam nereda/ Photo: Promo
Gitarijada, Ritam nereda/ Photo: Promo

Članovi novosadskog Ritma nereda, sinonima za glasnu, brzu, čvrstu i energičnu svirku sa stilski ukrštenim pank, metal i hard core zvukom, obeležavaju ove godine tri decenije rada.

Iza sebe imaju 11 snimljenih albuma, blizu 500 koncerata, hiljade iskrenih fanova… i šta više reći?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime