Home»Kultura»Multimedijalni projekat “Dopusti mi da budem Rom” danas u klubu-galeriji Polet

Multimedijalni projekat “Dopusti mi da budem Rom” danas u klubu-galeriji Polet

3
Shares
Pinterest Google+
Photo: imdb.com
Photo: imdb.com

Multimedijalni umetnički događaj “Dopusti mi da budem Rom: Pola veka filma ‘Skupljači perja’” biće održan 16. jula, od 20 sati, u Klubu-galeriji Polet u Beogradu, povodom 50-godišnjice premijere tog kultnog ostvarenja Aleksandra Saše Petrovića, a zamišljen je kao posveta Petrovićevom remek-delu, ali i aktuelnim akterima romske umetničke scene.

Veče će otvoriti Dragoljub Acković, zamenik direktora Kancelarije za ljudska i manjinska prava, autor nekoliko knjiga i brojnih tekstova posvećenih romskoj problematici u domaćim i stranim naučnim časopisima, ali i nekadašnji urednik romskog programa na Radiju Beograd, koji će u svojoj uvodnoj reči predstaviti tradicionalnu romsku kulturu.

Program obuhvata i projekciju kratkog filma “Crvenkapa” umetnika Zorana Tairovića (eksperimentalni film iz 2009. godine koji potvrđuje postojanje umetničke vrednosti i saradnje Roma i Evrope), publici će se predstaviti i slikar Radomir Usainov Kalea, a izbor iz romske narodne poezije čitaće glumica Aleksandra Milojković Novikova i novinarka Radio Televizije Srbije Una Beriša. U muzičkom delu nastupiće Mila Kuznjecova i Baja Saitović, a kao specijalna gošća večeri najavljena je glumica Olivera Katarina.

HL

Previous post

Kao šlag na karneval... Rok Cirkus 16. jula u Vrnjačkoj Banji

Next post

VEDRANA RUDAN NA KONCERTU FRAJLI: Tri sata fenomenalne svirke, a niko ne zna koji broj grudnjaka te cure nose ili ne nose

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *